3.5% e mai mult BINE decât crezi.

Redirecționează și ajută un copil, fiecare formular contează.

Anual, cetățenii români care plătesc impozit pe venit, indiferent de sursa acestuia (salariu, drepturi de autor, pensie, dividende etc.), pot redirecționa un procent de 3.5% către o organizație sau fundație, care militează pentru o cauză în care ei cred.  

Este o facilitate menită să susțină cauzele sociale și activitatea ONG-urilor, gratuită, care se face prin completarea și depunerea unui formular. 

Redirecționând către World Vision România, vei ști exact unde ajung cei 3.5% și ce se întâmplă cu ei. Dacă nu redirecționezi acest procent, el va fi alocat din oficiu către Bugetul General Consolidat, iar modul în care banii vor fi cheltuiți nu este cunoscut și nu se află în controlul tău. 

Poate pare un procent mic, însă hai să facem un mic calcul:  

  • La un salariu lunar brut de 4000 de lei, 260 de lei reprezintă impozitul pe venit.  
  • Din acești 260 de lei, 9.1 lei pe lună.  
  • În 12 luni, avem suma de 109 lei, de la fiecare persoană.  
  • Această sumă poate acoperi, de exemplu, 5 mese calde și 10 ore de lecții remediale. 

Nu te costă nimic. Singurul cost care ar putea interveni este achitarea serviciilor poștale, în cazul în care vrei să ne trimiți formularul prin poștă. 

Mai sus, unde am calculat care ar fi suma primită de noi, este doar un exemplu. Un altul ar fi acoperirea costurilor de transport pentru o lună a unui elev de liceu care face naveta 

Misiunea noastră este aceea de a lucra cu comunitățile în beneficiul copiilor, pentru ca aceștia să aibă parte de o educație de calitate, în siguranță, care să-i ajute să-și dezvolte potențialul și să-și construiască un viitor mai bun, să iasă din cercul vicios al sărăciei.  

Costurile de care acești copii au nevoie pentru a avea parte de o viață normală sunt de multe ori prea mari pentru familiile lor.  

Au nevoie de noi, iar cel mai mic ajutor contează mai mult decât îți poți imagina. 

Pasul 1

Completezi formularul 230 sau 200. Diferența dintre cele două formulare este sursa ta de venit: 

  • Dacă ai venituri din salarii sau asimilate salariilor, pensii (ex. salariu în baza unui contract individual de muncă, indemnizații din anumite activități desfășurate de persoana fizică în diverse organizații, sumele alocate administratorilor de societăți din profit etc.), formularul pe care trebuie să îl completezi este 230. 
  • Dacă ai venituri din alte surse (drepturi de proprietate intelectuală, dividende, chirii etc.) vei completa formularul 200. 

Ai venituri din salariu, pensii sau alte surse?

Ai venituri din salariu?

Pasul 2

Completează-ți datele

icon-1

Toate instrucțiunile de completare
le găsești în formularul descărcat.

Pasul 3

Trimite formularul

Trimite prin poștă cu confirmare de primire
la administrația financiară de care aparții.
Află administrația financiară de care aparții

Transmite-ne împuternicirea împreună cu formularul, scanate pe mail donatori@wvi.org sau doar formularul completat la sediul World Vision și ne                     ocupăm noi! Adresa noastră este str. Rotașului nr.7, sector 1, București.

Pasul 4

Bucură-te că ai făcut un bine gratuit copiiilor din proiectele World Vision

Îți mulțumim pentru susținere!

Vrei să fii la curent cu ce proiecte desfășurăm pe parcursul anului? 

Vei primi lunar informații cu privire la acțiunile noastre în comunitățile vulnerabile și vei înțelege și mai bine de ce e atâta nevoie de ajutorul tău. 

Îți mulțumim pentru încredere și susținere! 

E timpul să te lauzi prietenilor tăi cu ce ai făcut și să-i motivezi și pe ei să contribuie cu un bine gratuit:

Twitter
Visit Us
YouTube
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM