Fă Bine la puterea 20!

Alege bine pentru educație și redirecționează 20% din impozitul anual pe profit sau venit.

Ce înseamnă pentru tine 20% din impozit?

20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul anual pe venit sau profit. Totul se face prin completarea unui contract de sponsorizare între beneficiar (în cazul de față Fundația World Vision România) și sponsor (persoana juridică).

Persoanele juridice vor plăti impozitul integral, însă un procent de 20% din suma totală poate fi redirecționat către o entitate non-profit, cum e și Fundația World Vision România.

Sponsorizându-ne, alegi să susții copiii vulnerabili din mediul rural de care avem grijă prin programele noastre de educație.

Ce înseamnă pentru copii 20% din impozit?

O masă caldă

Șansa de a merge la liceu

Haine și încălțăminte

Consiliere psihologică

O viață mai bună prin educație

Toate sumele redirecționate de către partenerii noștri la finalul anului 2021, din cei 20%, vor ajuta 355 de copii, timp de un an, din județele în care activăm cu burse lunare pentru transport sau cazare la liceu, pentru rechizite, ore de educație remedială și mese calde la prânz. 

Cine poate dona 20%?

Plătitorii de impozit pe profit

Contribuabilii care efectuează sponsorizări, potrivit legii au posibilitatea de a reduce impozitul pe profit datorat bugetului de stat, până în limita a 0,75 % din cifra de afaceri, însă nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care rămân nededuse în anul fiscal, întrucât depășesc limita minimă care se scade din impozitul pe profit, pot fi reportate în următorii 7 ani consecutivi.

Plătitorii de impozit pe venit

Și micro întreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit legii, pentru susținerea organizațiilor non-profit, pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe venit, datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.

Metoda de calcul este aceeași.

Persoanele fizice autorizate

Persoanele fizice autorizate pot acorda și ele sponsorizări. Cheltuiala cu sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscale.