Advocacy
2.150.000 de copii
beneficiari ai acțiunilor de advocacy
900.000 de copii
impactaţi datorită acţiunilor de advocacy pentru direcţionarea bugetului necesar achiziţionării de echipamente electronice pentru elevi şi asigurarea măsurilor de protecţie în şcoli
30 de milioane de euro
au fost alocați pentru educație remedială
În centrul activităţii World Vision România stă bunăstarea copiilor, mai ales a celor care provin din medii vulnerabile, unde accesul la resurse și la oportunităţi este limitat. Demersurile de Advocacy sunt necesare pentru a putea oferi acestor copii șanse echitabile la educaţie și dezvoltare.
Prin Advocacy căutăm să le înţelegem cât mai bine problemele și nevoile, pentru a le putea apăra drepturile și pentru a le oferi șansa de a crește în comunităţi incluzive, prospere, care să le fie alături în procesul de dezvoltare. Reprezentăm interesele copiilor în faţa autorităţilor și a factorilor de decizie, pentru a ne asigura că drepturile le sunt respectate și că nevoile lor sunt îndeplinite, indiferent de contextul din care ei provin.
Noțiunea de Advocacy se referă la toate acțiunile și instrumentele folosite de cetățeni și organizații neguvernamentale pentru a influența deciziile care au impact direct în viața și bunăstarea unui grup vulnerabil.
În ceea ce ne privește, vorbim despre viața și bunăstarea copiilor și mai ales a celor vulnerabili – proveniți din familii cu posibilități financiare reduse din mediul rural, din familii destrămate sau monoparentale, copii cu dizabilități sau copii orfani – care depind adesea de ceea ce fac (sau nu fac) factorii de decizie (autoritățile locale, directorii de școală, decidenții politici etc.).
De cele mai multe ori, în comunitățile vulnerabile nu există o educație în ceea ce privește drepturile cetățenilor și oportunitățile de dezvoltare. Acest lucru îi împiedică pe oamenii din comunitate să lupte pentru decizii corecte și echitabile în ceea ce-i privește. În aceste comunități nu există o cultură a apărării intereselor copiilor, ceea ce împiedică accesul acestora la oportunități de dezvoltare care ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții lor, dar și a comunităților din care fac parte.
Cauze pentru care milităm în prezent
Educație
Protecția copilului
Participarea copilului
Proiecte
JUSTinACT
Prin acest proiect ne dorim schimbarea mentalităţilor prin educaţie şi acces la informaţii. Peste 10.000 de persoane vor afla care sunt efectele abuzului sexual, de orice natură ar fi acesta, asupra victimei, precum și consecințele juridice ale acestor infracțiuni.
Proiectul este derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu asociațiile Vedem Just și Ecpat Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, Axa prioritară 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, Cererea de proiecte POCA/659/2/1 (CP14/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate); Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.
Studii și rapoarte
Ce am realizat prin Advocacy?
Alături de membrii Coaliţiei pentru o nouă prevenţie 2013, World Vision România a militat pentru includerea vaccinului pneumococic în Programul Naţional de Imunizare. Începând din toamna anului 2017, acest vaccin este accesibil în mod gratuit tuturor copiilor din România cu vârsta de sub un an.
Poziţiile şi acţiunile noastre în sfera educaţiei au influenţat factorii de decizie în îmbunătăţirea politicilor publice/ legislaţiei în domeniu.
În perioada anilor ‘90 ne-am concentrat eforturile asupra promovării unor soluții care să înlocuiască centrele de plasament – de exemplu adopțiile și asistența maternală – precum și asupra ajutorării copiilor infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA. Ulterior ne-am îndreptat atenția asupra copiilor vulnerabili din mediul rural şi a celor cu dizabilităţi.
Participarea membrilor comunităţii este esenţială în procesul de dezvoltare comunitară. Experiența World Vision România arată că implicarea comunităților locale poate face diferența dintre succes sau eșec. Comunitatea, prin liderii săi formali (primar, șefi de instituții precum Poliție sau școală, preot) și informali (lideri ai comunității) trebuie să fie implicată în procesele de decizie privind bunăstarea copiilor, pentru ca acestea să să aibă impactul dorit. Prin proiectele și programele noastre, susținem participarea activă a oamenilor din comunitate la procesele decizionale.