Educație

Credem că educația este singurul mod prin care copiii vulnerabili pot ieși din cercul vicios al sărăciei și își pot construi o viață demnă. Le oferim copiilor șanse egale la educație de calitate, pentru ca ei să-și îndeplinească visele și să aibă parte de viitorul pe care îl merită. În comunitățile vulnerabile apar multe obstacole în calea educației. De aceea este nevoie de măsuri integrate de intervenție, pe care le adoptăm prin proiectele noastre.

Protecția și participarea copilului

Bunăstarea și siguranța copiilor se află în centrul activității noastre. Copiii au nevoie ca drepturile să le fie respectate, iar vocea lor merită să fie auzită. Luptăm pentru protecția copiilor și încurajăm participarea lor la deciziile care îi afectează în mod direct.

Dezvoltare economică rurală

Copiii, părinții și comunitățile vulnerabile din mediul rural au nevoie să crească, să se dezvolte și să construiască un mediu sigur pentru ei și pentru generațiile care urmează. Oferim comunităților contexte favorabile de dezvoltare economică, le oferim resurse și îi învățăm să le folosească într-un mod sustenabil. Pregătim tinerii pentru a-și putea valorifica potențialul în locurile în care au crescut.

Advocacy

Demersurile de advocacy se numără printre cele mai importante acțiuni ale Fundației World Vision România. Milităm pentru bunăstarea copiilor din mediul rural, pentru dreptul lor la o educație de calitate incluzivă, pentru protecția lor și pentru crearea unui mediu de viață favorabil dezvoltării. Dincolo de proiectele pe care la inițiem în comunitățile în care suntem prezenți, facem advocacy pentru ca vocea copiilor să fie ascultată de către factorii de decizie, pentru ca împreună să găsim acele măsuri și soluții necesare îmbunătățirii calității vieții tuturor copiilor din România rurală.