Apariții în presăseparator4

61% dintre profesori vor să creeze lecții digitale pentru a-și stimula elevii să fie atenți și să învețe mai bine

Aproximativ 68% dintre profesorii din mediul rural spun că îmbunătățirea abilităților digitale este principalul lor beneficiu în contextul desfășurării multor ore online din cauza pandemiei, conform unui sondaj* desfășurat de World Vision România și Fundația Vodafone România. Principalele dificultăți întâmpinate de profesori în realizarea de conținut digital au fost: timpul necesar creării unei lecții digitale (68%), lipsa informațiilor legate de aplicațiile pe care le pot folosi pentru a crea conținut (30%), lipsa de motivație după multe ore desfășurate online (29%), lipsa unor modele de lecții din care să se inspire (26%) și lipsa cunoștințelor de tehnologie (23%).

Citește mai mult

Reducerea abandonului școlar: reguli pe care trebuie să le respecte școlile ca să acceseze și utilizeze bani din PNRR

World Vision România în parteneriat cu Ministerul Educației a organizat, miercuri (19 ianuarie), webinarul „PNRR, pe înțelesul tuturor. Partea I: abandonul școlar“. În cadrul evenimentului s-a discutat despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească școlile pentru a beneficia de granturile de maximum 200.000 de euro din PNRR (pentru fiecare unitate de învățământ eligibilă), precum și despre regulile de implementare a granturilor. Banii vor fi alocați pentru o perioadă de trei ani pentru reducerea abandonului școlar prin „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar“.

Citește mai mult

STUDIU. 6 din 10 ONG-uri din mediul urban nu au niciun angajat. Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România dau startul unui demers de capacitare a sectorului non-profit

Organizațiile neguvernamentale din România resimt mai mult ca oricând nevoia de resurse pentru dezvoltarea și consolidarea capacității de funcționare și acțiune, confruntându-se cu dificultăți financiare și de management. Este una dintre concluziile unui studiu care a dorit să analizeze problemele cu care se confruntă sectorul non-profit, în contextul pandemiei Covid-19. Ca răspuns la aceste provocări, Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România lansează o inițiativă care va contribui la sustenabilizarea sectorului neguvernamental și întărirea capacității organizaționale a ONG-urilor din România.

Citește mai mult

World Vision România îi propune premierului Cîțu două modele de investiții care dau rezultate în educație – burse și educație remedială cu masă caldă

Ca urmare a declaraţiei făcute săptămâna trecută de premierul României Florin Cîţu care a subliniat faptul că nu doreşte investiţii fără rezultate în educaţie, World Vision România, organizaţie cu expertiză de peste 30 de ani în proiecte educaţionale realizate pentru copiii vulnerabili din mediul rural, pune la dispoziţia Guvernului o serie de modele de investiţii în educaţie care şi-au dovedit eficienţa clară şi rezultatele de-a lungul timpului.

Citește mai mult

OMNIASIG pentru MAI BINE – o nouă campanie de CSR prin intermediul căreia compania de asigurări a renovat o școală din mediul rural

Noua campanie de CSR, OMNIASIG pentru MAI BINE, lansată de OMNIASIG Vienna Insurance Group în toamna acestui an, își propune să sprijine comunitățile slab dezvoltate din mediul rural, asigurându-le oportunități de dezvoltare și investind în îmbunătățirea infrastructurii locale. Proiectul reprezintă o parte integrantă a strategiei de responsabilitate socială a OMNIASIG și constituie un pas important în asigurarea educației generației viitoare
Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă din anexă.

Citește mai mult

ALKA donează 6000 de prăjituri pe lună copiilor de la sate, prin programul Pâine și Mâine, desfășurat de Fundația World Vision România

În anul școlar 2019-2020, peste 700 de copii din mediul rural, din județele Vâlcea și Vaslui, primesc, de două ori pe săptămână, câte o prăjitură oferită de ALKA. Astfel, compania se alătură programului Pâine și Mâine, desfășurat de Fundația World Vision România, prin care se oferă șansa la educație pentru 1289 de copii din mediul rural.
Programul „Pâine şi Mâine” oferă copiilor din zonele defavorizate din județele Vaslui, Dolj şi Vâlcea o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Programele World Vision România au ca principal obiectiv îmbunătățirea nivelului de educație a elevilor din mediul rural și reducerea abandonului școlar. Părăsirea timpurie a şcolii este una dintre problemele grave ale României: 1 din 4 copii din mediul rural renunță la școala din cauza sărăciei.
Mai multe detalii găsiți în comunicatul de presă din anexă.

Citește mai mult

Campania „Mandru sa fiu fermier” in emisiunea Romania Pozitiva (TVR Iasi)

Campania „Măndru să fiu fermier” a fost prezenta in cadrul emisiunii Romania Pozitiva prin intermediul a doi dintre elevii Colegiului Agricol „Dimitrie Cantemir” din Husi, membri ai Cercului de Apicultura creat de World Vision in proiectul „Licee agricole – hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici si mijlocii” si a mentorului lor, dr. ing. Cristinel Bodescu, ce le-a asigurat practica in ferma sa apicola de la Solesti, Vaslui. Vezi aici emisiunea completa:

Citește mai mult

Copiii din mediul rural, convinsi cu mancare calda sa vina la scoală – Programul …

Daniela Buzducea, Director Executiv al Fundatiei World Vision, invitata la Adevarul Live, a vorbit despre ce inseamna programul „Paine si maine“ si despre felul in care acesta va fi implementat. Urmareste interviul complet aici:

Citește mai mult

Jurnal pentru copii

In Romania, lipsurile nu sunt la fel de mari ca in Africa, si cu toate acestea, 1.7 milioane de copii traiesc in saracie lucie. Se estimeaza ca peste 150.000 dintre acestia nu au nici macar acte de identitate. Prin World Vision, mii de copiii din Romania au un prieten in strainatate care ii ajuta sa duca o viata mai buna in comunitatea saraca in care traiesc zi de zi.

Citește mai mult

Peste jumatate dintre copiii romani, expusi riscului de saracie

Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania, a discutat sespre saracie si mai ales saracia in randul copiilor de la sat la emisiunea “Tanar in Europa” si cum proiectul Paine si Maine incearca sa schimbe statistica, pentru inceput, in 3 judete.

Citește mai mult

In premiera cu Carmen Avram

„Este foarte greu si pentru mine si pentru dumneavoastra sa aflati ca un copil se duce la culcare flamand, pentru ca ne aminteste cat de tare doare foamea”, a declarat Daniela Buzducea, director national World Vision Romania pentru emisiunea In premiera cu Carmen Avram. Puteti viziona emisiunea completa aici link –

Citește mai mult

De ce sunt romanii saracii Europei? O simpla statistica scoate la iveala o realitate …

16.02.2016 | Suntem saraci pentru ca nu avem educatie sau ne lipseste educatia pentru ca suntem saraci? Malnutritia, lipsa educatiei si gradul scazut de ocupare intretin starea de saracie, iar cei mai afectati, din pacate, sunt copiii. Ziarul Gandul a realizat un articol amplu ce pleaca de la statisticile ingrijoratoare prezentate de World Vision Romania si care trage un semnal de alarma asupra cercului vicios din care nu reusim sa iesim.

Citește mai mult

Peste 200.000 de copii din Romania merg flamanzi la culcare

10.02.2016 | 225.000 de copiii romani se duc zilnic flamanzi la culcare si 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dieta minim acceptabila. Rezultatele – imbolnaviri grave sau malnutritie. Aceasta situatie alarmanta, prezentata de World Vision Romania, i-a atras atentia lui Stelian Muscalu, prezentatorul emisiunii Business Club – Digi24, care a vorbit despre cum s-a ajuns aici şi ce este de făcut pentru reducerea gradului de saracie.

Citește mai mult