Ashburn United States 0 donatori si 49 vizitatori online in acest moment
Contacteaza-ne - email: donatori@wvi.org | telefon: +4021-222.91.01

Angajament crestin

Suntem crestini

In tot ce facem, promovam misiunea crestina si invatatura de credinta.
  • Incurajam si sprijinim bisericile locale sa formeze spiritual copiii, familiile si comunitatile si sa contribuie la depasirea saraciei si a nedreptatii.
  • Suntem partenerii bisericilor crestine in cadrul unor proiecte si evenimente pentru formarea caracterului crestin ca prim pas in dezvoltarea durabila a oamenilor si a comunitatilor.
  • Promovam dialogul ecumenic.

de copii au participat la
"Scoala de Duminica"

si au invatat despre modele morale care sa le dea sanse unui viitor mai bun
de preoti, pastori si
lideri de biserici

au participat in proiectele si activitatile organizate in perioada 2012-2013
de Biblii donate


... in perioada 2005-2012, care L-au adus pe Dumnezeu mai aproape de semeni


Cei mai nefericiti copii din lumea industrializata traiesc in Romania!
Doar 42,5% dintre copii de la sate se simt fericiti si o cincime considera ca nu au sprijinul familiei.
De cele mai multe ori nefericirea e legata de frustrari materiale.

Prin studiul Bibliei, copii invata sa adopte modele morale crestine care le imbunatatesc viata.

 

20% dintre copii abandoneaza scoala.
Cei mai multi dintre acestia traiesc la tara. Unii dintre ei nu au haine si rechizite si nu pot merge la scoala.

Cu doar 35 lei, un copil poate primi un ghiozdan cu rechizite de baza.

 

15% dintre copii din rural au parintii plecati la lucru in strainatate pentru perioade de un an sau mai lungi.
Acesti copii au nevoie de modele si sfaturi pe care profesorii si preotii le pot oferi prin activitati de educatie non-formala.

 


Alege Scoala! – proiect pentru reducerea abandonului scolar (2010-2013)

http://alegescoala.worldvision.ro/

Acest proiect cu finantare europeana dedicat reducerii abandonului lor scolar printre elevii de 6 – 16 ani a constat in actiuni– lectii de cateheza, tabere de creatie si concursuri cu premii – organizate cu ajutorul profesorilor de religie si al preotilor special formati pentru aceste activitati.
Proiectul s-a desfasurat in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana in comunitati din toate judetele.

Copiii, elevi cu risc de abandon timpuriu al scolii, au luat contact cu modele noi, au dobandit incredere in propriile abilitati si au descoperit noi modalitati de a se exprima.
29.207 de copii au participat la ateliere de arta.9.618 de copii au mers in 235 de taberele de creatie "Licar de lumina"..3.206 de preoti si profesori de religie au sustinut programul si au participat la cele 247 de sesiuni de formare.

Vezi film  realizat de Trinitas TV
Vezi achizitii realizate pe proiect


Hristos impartasit copiilor – Invataturile biblice pe intelesul celor mici

Prin acest program de cateheza copiii de 6-17 ani studiaza invataturile biblice inca de la cele mai fragede varste.

Programul, lansat in 2006, s-a desfasurat in parteneriat cu Biserica Ortodoxa Romana in 29 de eparhii din tara. In anul 2008, proiectul a fost preluat integral de catre BOR, devenind un nou model de buna practica dezvoltat de WVR si predat apoi partenerilor.

Peste 7000 de preoti si profesori de religie au urmat cursurile si au lucrat cu 200.000 de copii folosind Ghidul Catehetului.

Copiii au primit Ghiduri de Cateheza Biblica.


Cursul Calea Mantuirii

Acest program de cateheza pentru adulti are la baza cursul "Calea Mantuirii", initiat de catre profesorul dr. David Frost (Institutul de Studii Crestin-Ortodoxe - Cambridge), sub autoritatea IPS Mitropolit Kallistos de Diokleia - Oxford, impreuna cu o echipa de teologi ortodocsi, si a fost tradus si adaptat la contextul romanesc. Cursul este structurat pe 12 sesiuni saptamanale, fiecare tema avand ca timp de lucru 2-3 ore.

In 2012, programul a fost testat pe 200 de angajati ai fundatiei, iar in 2013 se desfasoara in eparhiile ortodoxe.


Proiectul de Colaborare Crestina

Incepand cu 1992, prin Proiectul de Colaborare Crestina, WVR a acordat sprijin bisericilor si ONG-urilor crestine, indiferent de apartenenta confesionala, pe diferite categorii de activitate. Principiile crestine se regasesc in toate activitatile organizatiei, de la asistenta economica, prin promovarea eticii crestine in afaceri, la educatia spirituala prin incurajarea dialogului intre societate si comunitatea religioasa.

WVR promeaza dialogul ecumenic la nivel national si international, integrarea asistentei medicale cu cea sociala si spirituala si ajutorul direct acordat copiilor strazii, populatiei roma, altor categorii vulnerabile de copii (infectati HIV, fara adapost, analfabeti, delincventi juvenili etc.).


Parteneriatul cu biserica locala

Un rol important in initiativele de dezvoltare comunitara il are parteneriatul cu biserica locala. Preotii si pastorii din comunitate sunt membri ai grupurilor de initiativa, iar WVR sprijina indeplinirea misiunii acestora prin initiative locale care sa apropie copiii si comunitatea de biserica si de invataturile crestine.

Donatiile de carte religioasa, sprijinul pentru infiintarea bibliotecilor parohiale, a centrelor pastoral – misionare, inlesnirea participarii copiilor la tabere religioase si pelerinaje, activitatile organizate pe langa biserica cu ocazia Pastelui si a Craciunului contribuie la formarea copiilor si tinerilor in spirit crestin.


Alaturi de pastori si lideri de biserici la evenimente crestine

Ca organizatie crestina, WVR participa la conferintele nationale care au ca scop intarirea capacitatii pastorilor si liderilor de biserici de a-si conduce enoriasii cu smerenie, intelepciune si perseverenta intru o mai adanca intelegere a harului lui Dumnezeu si a modului in care acesta trebuie sa se reflecte in comportamentul in familie, la scoala, la munca si in societate.

De asemenea, fundatia participa ca organizator la conferinte regionale pentru adolescenti si tineri in spiritul contributiei la cladirea unei vieti morale.

In 2012 s-au organizat 5 conferinte cu tema "Relevanta mesajului crestin intr-o societate post-moderna" care au reunit peste 1.800 de participanti.


"Cuvantul lui Dumnezeu in fiecare casa"

Proiectul, prin care prin care peste 10.000 de persoane din 75 de comunitati, copii si parinti, au primit Sfanta Scriptura, s-a desfasurat in parteneriat cu peste 60 de biserici locale evanghelice.

WVR sustine organizarea de evenimente care isi propun sa-i incurajeze pe oameni sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu si sa-I permita acestuia sa le calauzeasca viata.