1

180.000 copii primesc câte un ghiozdănel cu viitor

3.000 de grădinițe sunt dotate cu kit-ul ABC Grădi

4

34.000 de părinți participă la sesiuni de educație parentală

7.000 de educatori iau parte la cursul „Bune practici în educația parentală”

180.000 de preșcolari primesc câte un „Ghiozdănel cu viitor” cu materiale pentru dezvoltare educațională – un pachet cu resurse educaționale realizat cu ajutorul experților în educație.  “Ghiozdănel cu viitor” îi ajută pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală. Produsele din ghiozdan răspund nevoilor de dezvoltare ale copiilor preșcolari: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală.

34.000 de părinți participă la sesiunile „Școala părinților”. – ateliere de educație parentală unde primesc suport și îndrumări valoroase de la experți. Părinții vor afla cum să își ghideze copilul către o cale de învățare și descoperire, oferindu-i șansa de a crește cu încredere în sine și de a-și atinge potențialul maxim.

3.000 de grădinițe primesc kit-uri educaționale “ABC Grădi” . Kit-ul include produse didactice de dezvoltare psiho-motrică şi de dezvoltare a abilităţilor cognitive. Cu ajutorul acestora, educatorii vor putea organiza jocuri și activităţi cu copiii în grădiniță. Jocurile îi vor sprijini pe copii să îşi dezvolte abilităţi şi deprinderi precum: orientarea spaţială, motricitatea grosieră, echilibrul static şi dinamic, înţelegerea regulilor sociale, concentrarea şi direcţionarea atenţiei.

7.000 de educatori participă la cursul de formare ,,Bune practici în educația parentală„. Curricula dedicată pentru pregătirea cadrelor didactice include atât tematici de educație parentală, cât și metode aplicate de învățare interactivă și prin joc. În plus, educatorii absolvenți ai cursului primesc și câte un pachet de materiale suport în activitatea didactică și de relaționare cu părinții și copiii. Cursul este acreditat de Ministerul Educației ca Program Național Complementar.

Impactul “Start în educaţie”, cel mai mare program de educație timpurie din România, după doi ani de implementare

2

87% dintre părinți s-au jucat alături de copii, cu produsele din „Ghiozdănel cu viitor”

3

9 din 10 educatori au observat îmbunătățirea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților copiilor datorită „ABC Grădi”

5

8 din 10 părinți au o relație mai bună cu copiii lor, datorită sesiunilor „Școala părinților”

6

97% dintre educatorii formați se simt pregătiți să susțină sesiuni de educație parentală

Rezultatele fac parte din raportul de cercetare Evaluarea impactului intervențiilor derulate în anul II al programului „Start în educație”.  Studiul a fost realizat în parteneriat cu Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, cu sprijinul studenților practicanți, sub coordonarea cadrelor didactice. Colectarea datelor a fost realizată cu sprijinul grădinițelor partenere și a echipelor din teren sub îndrumarea coordonatorilor regionali.

Contextul intervenției

👉 70% dintre părinți nu și-ar fi permis să cumpere în totalitate produse similare cu cele din ghiozdănel

👉 66% dintre educatori asigură din resurse proprii materiale necesare desfășurării activității la grupă

👉 74% dintre părinți nu au mai participat până în prezent la un curs
de educație parentală

👉 Doar 9% dintre educatori au mai participat în trecut la un program de formare pentru educație parentală

Start în educaţie pentru părinţi

Start în educaţie pentru educatori

Partenerul programului

 

Binele se face om cu om. Dă mesajul mai departe!