Cristina, clasa a VIII-a: Cursul de dezvoltare personală m-a învățat să văd ce pot să fac

„Cursul de dezvoltare personală m-a învățat să văd ce pot să fac, dar și cu ce îi pot ajuta pe alții să își descopere mai bine atu-urile”, povestește Cristina, elevă în clasa a VIII-a la o școală din județul Ialomița. Astfel, spune Cristina despre cursul de dezvoltare personală la care a participat datorită “Învăț ce-i bine pentru mine”, un program desfășurat de World Vision cu sprijinul Societe Generale Global Solution Centre.

Cristina se pregătește pentru admiterea la Liceul de Artă din Slobozia. Este clasa a VIII-a și își dorește să intre la secția de muzică pentru ca această specializare este cea mai apropiată de ceea ce vrea sa devină când va fi mare: actriță.

„Mi-am dat seama în clasa a VII-a că aș vrea să devin actriță pentru că recit cu foarte mare intonație poeziile și pot să îmi exprim foarte ușor emoțiile și sentimentele. Pentru a intra la liceu mă pregătesc acasă, am fost și la cursuri de canto, dar la un moment dat nu am mai reușit să merg, așa că exersez singură”, spune Cristina.

Dintre cântăreți, Cristinei îi place de Lidia Buble, Inna și Irina Rimes, iar dintre actrițe de Dana Rogoz.

Visează să aibă o chitară

Cristina cântă cu vocea, nu știe încă să folosească un instrument, dar își dorește să își cumpere o chitară.

„La cursul de educație financiară am învățat să îmi gestionez mai bine banii, am economist în ultimele trei luni 100 de lei. Aș vrea să îmi cumpăr o chitară, mai am de strâns încă 200-300 de lei”, ne-a povestit Cristina.

Pe de altă parte, cursul preferat al Cristinei din programul „Învăț ce-i bine pentru mine” a fost cel de dezvoltare personală pentru că acesta a ajutat-o să afle mai multe despre ea și despre colegii ei.

„M-a ajutat să văd ceea ce pot face, să văd cum îi pot ajuta și pe alții să își descopere mai bine atu-urile”, explică Cristina.

Află din acest articol câteva jocuri care îi ajută pe copii să își crească încrederea în sine și 10 sfaturi prin care părinții pot comunica mai bine cu copiii.

* Aproximativ 820 de elevi din clasele primare și gimnaziu din județul Ialomița au participat în perioada septembrie 2021- martie 2022 la ateliere de educație financiară, sănătate și dezvoltare personală datorită programului “Învăț ce-i bine pentru mine! – dezvoltarea de cunoștințe, abilități și valori sănătoase pentru copiii din comunități rurale”.  

Programul este susținut de World Vision România și Societe Generale Global Solution Centre.