Vreau Primul Job

Prin acest proiect ne dorim sa contribuim la dezvoltarea nivelului de competente si abilitati profesionale pentru 285 de tineri NEETs din Regiunea Sud Vest Oltenia si sa facilitam prin activitati de mediere accesul acestor tineri pe piata de munca.

Vreau Primul Job – ID 153075

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (Iulie 2018 – Iulie 2021)

 

Află mai multe despre proiect

Proiectul este derulat de Fundația World Vision România în parteneriat SC ASCENDO SRL si este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară Inițiativa locuri de munca pentru tineri.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni in intervalul 23.06.2022 și 22.12.2023.
Valoarea totală a proiectului este 4.939.875,18 lei, din care 4.912.881,42 lei sunt fonduri nerambursabile.

 • null
  Somajul in randul tinerilor NEETs din Romania (20.30) era mult peste media Uniunii Europene (15.80).
 • null
  Regiunea SV Oltenia se remarca in mod constant si evident in „top-ul somajului” la nivel national. In cadrul regiunii, jud.Dolj este cel mai afectat, urmat fiind de judetele Olt si Mehedinti.
 • null
  In ceea ce priveste tinerii NEETs (16-29 ani), in aprilie 2021, in Reg.SV Oltenia erau inregistrati ca someri 5373 NEETs, reprezentand 12.67% din totalul de 42399 someri inregistrati, jud.DJ fiind in top, cu 2374 NEETs inregistrati ca someri (13.63% din somerii din DJ si 44.18% din tinerii NEETs inregistrati in Reg.SV Oltenia).
 • Scopul general al proiectului urmareste creșterea ocupării și a nivelului de competențe pentru 285 de tineri NEETs, care nu dețin un loc de muncă și nu participă la programe de educație sau formare, cu vârste între 16 și 29 de ani, domiciliați in Regiunea Sud-Vest Oltenia, inclusiv tineri cu risc de excluziune socială și din comunități marginalizate, în vederea unei integrări sustenabile și de calitate pe piața muncii prin:
 • null
  servicii de mediere pe piața muncii interne pentru 285 tineri NEETs;
 • null
  calificare relevantă pe piața muncii pentru 208 tineri NEETs prin cursuri de calificare în diverse ocupații și acordarea unor subvenții de participare între 900-1800 lei;
 • null
  încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor NEETs prin formare, consultanță și finanțare pentru sprijinirea înființării a 10 firme prin acordarea de subvenții de maxim 15.000 euro.
 • null
  Cresterea angajabilitatii si ocuparii tinerilor NEETs prin implicarea a 285 de beneficiari in servicii de ocupare in vederea identificarii unui loc de munca, atat la diversi angajatori cat si in propria afacere, ducand la ocuparea prin angajare sau in propri afacere a 123 de beneficiari.
 • null
  Cresterea nivelului de competente profesionale in domenii relevante pentru piata muncii regionale pentru 208 tineri NEETs, prin integrarea in programe de formare pentru obtinerea unei calificari de nivel 1 (180 ore) si de nivel 2 (360 ore), si in domeniul antreprenoriatului pentru 60 de tineri NEETs, prin formare profesionala in competente antreprenoriale.
 • null
  Facilitarea dezvoltarii de afaceri ca forme de ocupare pe cont propriu si de angajare a tinerilor NEETs, printr-un complex de servicii antreprenoriale (workshop-uri, consiliere, tutorat, mentorat) cu 60 beneficiari, urmate de un concurs de planuri de afaceri si prin acordarea si monitorizarea a 10 microgranturi.

Principalele activități ale proiectului

 • null
  Informare, Inregistrare si Monitorizare GT (18 luni)
 • null
  Servicii de informare si consiliere profesionala (18 luni)
 • null
  Servicii de mediere pe piata muncii (18 luni)
 • null
  Formare profesionala pentru calificare (15 luni)
 • null
  Formare profesionala in antreprenoriat (6 luni)
 • null
  Consiliere antreprenoriala si sprijinirea infiintarii de noi afaceri (6 luni)
 • null
  Organizarea concursului de planuri de afaceri si selectarea afacerilor castigatoare (6 luni)
 • null
  Acordarea de subventii (micro-granturi) pentru infiintarea de noi afaceri (12 luni)
 • null
  Monitorizarea progresului afacerilor subventionate prin proiect (12 luni)
 • null
  Managementul general al proiectului (18 luni)
 • null
  Activitati de suport management (18 luni)

Indicatori de succes ai proiectului

0
tineri NEETs someri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani, care beneficiaza de sprijin (servicii de mediere pe piata muncii)
0
targuri de locuri de munca organizate cu tineri NEETs
0
vizite ghidate cu tineri NEETs la potentiali angajatori
0
tineri NEETs inclusi in programe de calificare nivel 1 si 2
0
tineri NEETs inclusi in programe de formare profesionala in competente cheie comune mai multor ocupatii – competente Antreprenoriale
0
tineri NEETs de profil (A) usor ocupabili, pregatiti pentru infiintarea de noi afaceri prin schema de minimis
0
manual pentru activarea tinerilor NEETs elaborat, publicat si diseminat
0
contracte subventie in cadrul schemei de minimis pentru 10 planuri de afaceri subventionate
0
film motivational pentru activarea tinerilor NEETs

Contribuția ta

Fundația World Vision România desfășoară anual multiple proiecte și campanii care susțin educația de calitate în mediile vulnerabile. Toate acestea se întâmplă cu ajutorul oamenilor buni, care ne sprijină constant. Cu ajutorul lor, mii de copii de la sat pot continua să viseze la un viitor mai bun, lipsit de griji. Tu poți fi unul dintre ei, prin susținerea dezvoltării armonioase a copiilor din sate vulnerabile.