TÂRGUL DE LOCURI DE MUNCĂ ”CAFENEAUA DE JOBURI” 

10 Mai 2023 

Fundația World Vision România în colaborare cu Asociația “Oameni Valoroși pentru Companii de Succes” au organizat Târgul de Locuri de muncă ” Cafeneaua cu Joburi”.  Evenimentul s-a derulat în 10 Mai 2023, în Sala Constantin Brâncuși RAMADA,  Municipiul Craiova.   

Târgul de Locuri de Muncă s-a desfășurat în cadrul proiectului co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020:  “VREAU PRIMUL JOB!”,  proiect în cadrul căruia ne propunem ca: 

  • peste 285 de tineri NEETs să beneficieze de servicii de mediere în vederea identificării unui loc de muncă; 
  • 208 tineri să participe la un program de calificare profesională; 
  • 10 tineri să fie sprijiniți în dezvoltarea unui afaceri; 

Scopul general al acestui proiect urmarește creșterea ocupării și a nivelului de competențe pentru 285 de tineri NEETs, care nu dețin un loc de muncă și nu participă la programe de educație sau formare, cu vârste între 16 și 29 de ani, domiciliați in Regiunea Sud-Vest Oltenia, inclusiv tineri cu risc de excluziune socială și din comunități marginalizate, în vederea unei integrări sustenabile și de calitate pe piața muncii.  

În cadrul evenimentului organizat la Craiova, tinerii înregistrați și participanți la activitatile desfașurate în cadrul proiectului, au venit să cunoască ofertele de muncă cu care au venit companiile înscrise la Târgul de Locuri de Munca ”Cafeneaua de Joburi”. Au fost prezente șapte companii care au urmărit să identifice și să recruteze persoane pentru următoarele domenii de activitate: producție automobile, IT, producție generatoare, asigurări și protecție civilă. 

Participanții au interacționat individual cu reprezentanții companiilor, au adresat întrebări referitoare la posturile vacante, la sarcini și responsabilități, au vorbit despre beneficii și au lăsat CV acolo unde au identificat oferte care să li se potrivească, urmând a fi contactați pentru a stabili un interviu. 

Peste 100 de persoane au participat la eveniment dintre care 61 au fost tineri cu vârsta până în 29 ani, tineri care pot fi sprijiniți în cadrul proiectului ”Vreau Primul Job” de echipa Fundației World Vision pentru găsirea unui loc de muncă. 

Vizibilitatea în cadrul evenimentului a fost asigurată de antreprenorul Filip Rîșniță reprezentant al firmei BRO MEDIA PRODUCTIONS S.R.L. care și-a dorit să vină în sprijinul promovării evenimentelor derulate în cadrul proiectului “Proiectul Vreau Primul Job”: „Cat mai mulți tineri ar trebui să participe, să fie informați și să beneficieze de astfel de inițiative. Poți dezvolta o activitate independentă sau poți accesa oportunitățile disponibile pe piața muncii …alegerea aparține fiecăruia!  Tinerii au nevoie sa fie susținuți în alegerea celei mai bune opțiuni  în ce privește cariera sau în accesarea unei finanțări atunci când au o idee de afacere și își doresc să își dezvolte abilitățile antreprenoriale!” – a declarat Filip Rîșniță, beneficiar în cadrul proiectului.