Coronavirus

Coronavirus: Intervenție de urgență în comunitățile rurale
separator4

Viaţa pentru copiii şi familiile din satele noastre este grea în fiecare zi: acces dificil la mâncare, medicamente, produse de igienă. Acum, în plină pandemie, situaţia lor devine critică.
Ce am reuşit să facem împreună până acum pentru peste 20.000 de copii cu familiile acestora din comunitățile noastre:
Le-am oferit 2776 pachete cu alimente(ulei, făină, mălai, bulion etc.) si 1663 pachete de igienă (săpun, pastă de dinți, pamperși, șampon, spirt, clor)
Am făcut lecţii ori meditaţii online cu copiii în programele noastre.
Am informat peste 22178 de părinţi şi copii despre măsurile necesare pentru a se putea proteja de coronavirus.

Lista de nevoi si rezultate pe care lucrăm este publică, o puteți vedea aici , o actualizăm saptamanal cu ce ne raportează colegii din teren.

Orice donație, oricât de mică ne ajută să le acoperim nevoile familiilor nevoiașe din comunitățile sărace și nu sunt deloc puține.

Donează 4€ / lună. Trimite un SMS la 8864, Cod SPERANTA

Susține-ne și tu!

Persoanele fizice sau companiile care au resurse necesare pentru familiile din mediul rural (alimente, produse de igienă, infrastructură digitală) ne pot contacta pe adresa de email: donatori@wvi.org.

 Mai multe detalii despre cum ajutăm concret copiii şi familiile vulnerabile: donatori@wvi.org.

Oferim sprijin material

Dezinfectanți, măști de protecţie, mănuşi, clor, apă, hârtie igienică, șervețele umede şi alte produse de igienă;

Pachete cu alimente pentru cei aflaţi în carantină;

Rechizite, cărți cu activitati, jocuri pentru copiii izolați la domiciliu;

Dispozitive electronice (tablete, computere) și sim-uri de internet pentru ca şi elevii din satele izolate să aibă acces la educaţie digitală în perioada pandemiei.

Facem educaţie digitală

Am identificat soluţii de comunicare la distanţă cu elevii prin: telefon, aplicaţii, platforme online, de elearning sau videoconferințe.

Peste 5770 de elevi pot participa la ore online pe platforma de elearning scoaladinvaliza.ro. Elevii de clasa a XII-a din proiectul „Vreau în clasa a 9-a”  fac meditaţii online. Alte sute de liceeni din proiect participă la ateliere de dezvoltare personală online.

Acolo unde nu există acces la internet sau dispozitive digitale, pedagogii noştri țin legătura telefonic cu părinții și elevii.

Îi consiliem şi le monitorizăm starea de sănătate

Echipele noastre de psihoterapeuți, psihologi, asistenți sociali şi educaționali vor oferi telefonic și video consiliere psihologică.

Asistenții medicali comunică zilnic cu familiile pentru a le monitoriza starea de sănătate.

Informăm constant părinţii despre conduita preventivă esenţială pentru a depăși această situație.

Noutăţi

Peste 1.300 de copii din mediul rural din programele World Vision România au primit tichete pentru alimente în valoare de peste 234.000 de lei

Fiecărui copil i-au fost alocate tichete în valoare de 180 de lei, aferente zilelor în care nu a mers la școală în luna martie, din cauza […]

Coronavirus în România: Cum susţine Fundaţia World Vision România elevii, părinţii şi profesorii din mediul rural

Fundaţia World Vision România a luat de urgenţă măsuri pentru susţinerea elevilor, profesorilor şi părinţilor din mediul rural, beneficiari ai proiectelor sale, având în vedere pandemia […]

Meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală pentru liceenii din mediul rural, ţinute online de profesori și coordonatori, în proiectul „Vreau în clasa a 9-a”

Meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală pentru liceenii din mediul rural, ţinute online de profesori și coordonatori, în proiectul  „ Vreau în clasa a 9-a ” […]

Proiectul „Școala din valiză” aduce elevii din mediul rural la ore online in perioada inchiderii scolilor

Proiectul „Școala din valiză” aduce elevii din mediul rural la ore online pe perioada carantinei Peste 6.000 de elevi și profesori din România beneficiază de proiectul […]

Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) Ministerul Sănătăţii Protejați-vă, evitați contactul direct! Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau […]

Programul Pâine și Mâine : Cum susţine elevii, părinţii şi profesorii

Fundaţia World Vision România a luat de urgenţă măsuri pentru susţinerea elevilor, profesorilor şi părinţilor din programul Pâine si Mâine având în vedere pandemia de coronavirus, […]

Le mulțumim pentru susținere separator4

Donează