Scrisori către Moș Crăciun: Nicu vrea să o ajute pe mami cu următorul frățior

Dragă Moș Crăciun, 

Anul ăsta am descoperit că-mi place să citesc. Literele le lipesc mai repede în minte, pentru că m-a ajutat doamna învățătoare. Nu am multe cărți acasă, dar doamna îmi mai dă de la școală. Mama zice că există și o bibliotecă în sat. Dar spune să nu împrumut cărți încă. Am doi frați mai mici și îi este frică să nu le rupă și apoi să trebuiască să le plătim.  

Eu sunt fratele mijlociu și sunt în clasa a III-a. Costina, una dintre surorile mele mai mici, învață în aceeași clasă cu mine, dar așa fac toți copiii de clasa I din școala mea.  

După ce terminăm orele, mami vine să ne ia. Sosește și cu ceilalți doi frați mai mici, pe care îi cară cu același cărucior gri. Vezi tu, Moșule, ea nu are cu cine să-i lase acasă pe frățiorii mei care sunt aproape bebeluși. Eu am două surori mai mari, dar și ele merg la școală.  

Mie îmi place cu o familie așa mare, mereu am cu cine să mă joc. Iar când se va naște celălalt frățior sau surioară, voi putea să-i citesc până adoarme. Așa cum am văzut că face mami. 

De Crăciun, la noi e ca în orice altă zi, doar că-l avem și pe tata acasă. El face case mari la București. Ah, și să nu uit, mai e o diferență. Mami gătește ceva special: friptură de pui. O face chiar în camera noastră, la sobă, și miroase delicios până-n camera cealaltă.  

Eu de la tine nu vreau foarte mult. Nu vreau jucării, nici măcar cărți. Mi-aș dori doar să o ajuți pe mami cu viitorul meu frățior. Noi ne-am obișnuit să împărțim tot ce avem între noi. Orice ciocolată se împarte la șase. Uneori îi păstrăm și mamei, că și viitorul meu frate are nevoie de ciocolată. Dar când va veni pe lume, cum vom împărți și cu mami și cu el?  

Să nu ne uiți, Moșule, că știu c-ai venit în fiecare an. Chiar dacă adresa-i departe de restul satului, noi te așteptăm cuminți. 

Cu drag, 

Nicușor, 9 ani, județul Ialomița