Scrisori către Moș Crăciun: Roger vrea ca tati să stea mai mult acasă

Dragă Moș Crăciun, 

Sper că în țara ta încă este multă zăpadă, pentru că la noi în sat nu a mai nins ca anii trecuți. Oare poți găsi un frigider mare-mare ca să aduci zăpadă și la noi? Mie îmi place să fac oameni de zăpadă. Dacă îmi aduci, promit că o să împart zăpada cu ceilalți copii, chiar dacă mie îmi place să mă joc singur. Nici cu gâștele sau cățeii de la țară nu mă joc. Îmi este puțin frică de ei. 

Mami și doamna de la școală îmi spun că trebuie să stau mai mult pe afară. Să mă joc cu alți copii. Tu ce zici Moșule? Ești de acord cu ele? 

Să știi că am fost cuminte anul ăsta. La școală fac tot ce zice doamna. La exercițiile de Matematică, mă descurc. La Română îmi este mai greu. Pot să citesc, dar nu înțeleg toate cuvintele. Noroc de doamna că vine la mine și mă ajută. Și după ore stă cu mine în clasă. Cu ea vorbesc cel mai mult. Mă bucur când ne zice să decupăm cartoane colorate și să le lipim în forme de copaci, case ori animale. Sau când desenăm și pictăm. 

Mami și tati muncesc mult ca să aibă grijă de mine, așa cum au avut și de frati-miu mai mare. O vreme au muncit și în Italia, iar după s-au întors cu hăinuțe pentru mine și au făcut casa mai frumoasă. Chiar dacă e mică față de altele din sat, e a noastră. 

Am întrebat-o pe mami:  dacă eu nu te văd, Moșule, tu cum poți vedea căsuța noastră? Mami mi-a zis că tu mergi printre stele și că ele îți luminează drumul. 

Moșule, de Crăciun aș vrea ca tati să stea mai mult cu noi acasă. Zi de zi pleacă înainte ca eu să mă trezesc și vine doar după ce se întunecă. Muncește la oraș, că la noi în sat nu e așa mult de muncă. Pentru mine, dacă îți este greu să vii cu zăpadă, aș vrea să-mi aduci jucării și multe dulciuri. Să am în fiecare zi. 

Cu drag,  

Roger, 9 ani, clasa a III-a, din județul Ialomița