Scrisori către Moș Crăciun: Luca vrea jucării ca să se joace cu fratele lui

Dragă Moșule, 

Te pândesc în fiecare an, dar nu te-am prins niciodată. Crăciunul ăsta am să-ți las la geam o cană de lapte cald. Așa poate stai mai mult. Am văzut într-o carte că un copil așa a făcut. Și a mers. Te-a văzut, Moșule! Cu barba ta albă, costumul roșu și cu moțul alb de la coada căciulii. Mami mi-a zis că tu te duci și la copii, și la oamenii mari, dar numai mamele și tații te pot vedea.  

Eu o iubesc tare mult pe mama. De când a plecat tata de acasă, că se purta urât cu noi, ea ne crește singură pe mine și pe fratele meu, mai mic decât mine cu un an.  

Dacă vei trece pe la noi, mi-aș dori ceva și pentru mami: să faci noaptea mai lungă ca să doarmă și ea mai mult. Mami face toată ziua treabă. De când dă lumină afară și până se întunecă: în bucătărie, pe prispă, în grădină, la câmp. Peste tot. Dar să știi că și eu o mai ajut: spăl vasele, curăț cartofii și clătesc fasolea pentru ciorbă. Fac și baie singur. 

Pe noi ne mai ajută Dadi, mătușa mea care e în Germania. Mami zice că, înainte să vii la noi, treci și pe la mătușa Dadi. Are și ea un băiețel, de-o seamă cu mine. Îl cheamă Ștefan, e vecin aicia cu noi. Și el își dorește cadouri de la tine. 

Dragă Moșule, să știi că mie îmi place mult Crăciunul. Dacă e zăpadă, e frumos tare. Nu mai știu dacă anul trecut am avut brad. Mama zice că nu, că n-am avut loc în casă pentru brad. Dar mie mi-ar plăcea să avem unul și să pun globuri colorate în el. 

Pentru mine, dacă poți, mi-aș dori jucării cum arată la televizor. Din alea să mă pot juca cu Eric, frati-miu. Pe noi ne găsești ușor, Moșule. De la București faci cam o oră cu mașina până în satul nostru. Dar poate tu cu sania ta ajungi mai repede. 

Cu drag, 

Luca, 8 ani, din județul Ialomița