World Vision a trimis peste 100 de mii de alimente în Ucraina

Criza de alimente și de alte produse de maximă necesitate în spitalele din Ucraina este în creștere din cauza războiului. Săptămâna trecută organizația internațională a sprijinit două spitale din Vestul Ucrainei cu câte un convoi de provizii. Unul dintre spitale se află în orașul Novoselytsia, celălalt este aproape de granița Siret.  

Pentru cele două spitale din Ucraina, World Vision a distribuit peste 100 de mii de alimente. Pe lângă acestea, fundația a trimis mai multe produse de necesitate printre care: 200 de perne, 200 de saltele, 350 de pături, 900 de prosoape de baie și de bucătărie, peste 4000 de scutece (pentru bebeluși, copii și adulți), 300 de lenjerii de pat și 600 de kilograme de detergent etc. 

Multe spitale din vestul Ucrainei s-au transformat în adăposturi pentru ucrainenii care fug din zonele cele mai riscate în fața atacurilor militare. În toate aceste spitale, cât și în celelalte adăposturi din Ucraina, nevoia de produse pentru subzistență este tot mai mare întrucât și numărul de ucraineni care fug din calea războiului este în creștere, potrivit World Vision.  

Director executiv World Vision România: Situația din spitalele ucrainene se va agrava  

„Știm deja că situația refugiaților din statele vecine este foarte gravă, însă auzim povești îngrozitoare și despre ucrainenii care și-au părăsit casele și au căutat adăpost în orașele din Vestul Ucrainei care încă n-au fost atacate. Pentru acești oameni, care n-au reușit să iasă din Ucraina, World Vision România alături de colegii noștri din celelalte țări vom continua să oferim sprijinul necesar“, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.  

„Spitalele din Ucraina se confruntau deja cu lipsa de resurse necesare pentru a adăposti ucrainenii care fug de război, dar situația devine tot mai gravă. Presiunea asupra spitalelor crește, atât pe partea de provizii cât și pe partea de logistică. Ne temem că situația se va agrava“, a mai declarat Mihaela Nabăr.  

Trei corturi la granițe pentru mame, copii și persoane cu dizabilități  

World Vision România a fost una dintre primele organizații umanitare care a oferit intervenție imediată pentru mamele, copiii și ceilalți ucraineni care au intrat în România prin granițele de la Siret, Sighetul Marmației, Isaceea, Albița și Huși. La toate aceste puncte de frontieră fundația le-a asigurat alimente, ceaiuri, produse de igienă, cât și consiliere pentru mame și copii.   

Totodată,  două dintre corturile în care activează World Vision România au fost transformate în spații pentru primirea mamelor și a copiilor. Acestea au fost dotate cu paturi, aeroterme și televizoare. Astfel, mamele și copiii se pot odihni la căldură, iar cei mici se pot juca.   

Cel de-al treilea cort, unde World Vision România s-a alăturat Star of Hope, este destinat în special copiilor și adulților cu dizabilități. Cortul a fost accesibilizat cu o platformă la intrare și cărucioare pentru persoanele care au dizabilități locomotorii, cât și cu personal specializat pentru a oferi asistență persoanelor cu dizabilități.   Potrivit datelor oficiale, peste 2.5 milioane de ucraineni au fugit din țară, dintre care, până luni, 425.786 au trecut pe la punctele de frontieră cu România.