Planuri de intervenție umanitară pentru copiii din Ucraina

Pe fondul crizei din Ucraina, organizația internațională World Vision trasmite că va sprijini biroul din România în cazul în care vor veni refugiați din Ucraina în țara noastră. La nivel internațional, World Vision finalizează de urgență planuri de intervenție umanitară pentru familiile aflate în regiunile de risc. Totodată, World Vision solicită concentrarea pe protejarea celor mai vulnerabili: copiii. 

Ca organizație prezentă în aproape 100 de țări pentru a sprijini copiii vulnerabili, World Vision avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă criza din Ucraina pentru copiii din această zonă. Dacă situația va deveni tot mai gravă, iar nevoile umanitare vor crește, World Vision va sprijini populația aflată în risc. În prezent, toate organizațiile naționale lucrează la planuri de intervenție cu partenerii din teren.

„Pe măsură ce criza din Ucraina se agravează, World Vision se îngrijorează de riscul unui astfel de conflict pentru cei mai vulnerabili – copiii. În acest scop, World Vision finalizează planuri de urgență dacă devine necesar un ajutor umanitar de nivel ridicat”, a declarat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu și Europa de Est.

World Vision sprijină organizația din România în cazul unei crize de refugiați

„World Vision susține organizația din România în cazul în care copiii și familiile lor sunt strămutate forțat din Ucraina și au nevoie de asistență de urgență”, a mai precizat Eleanor Monbiot OBE, liderul regional World Vision pentru Orientul Mijlociu și Europa de Est.

World Vision finalizează planuri de urgență care vor fi activate dacă situația se va înrăutăți. În Orientul Mijlociu și Europa de Est, World Vision a sprijinit anul trecut 3,2 milioane de oameni prin programele de intervenție imediată în situații de criză. În cazul în care va fi necesar, organizaţia poate apela la această capacítate pentru a răspunde crizei din Ucraina.

“Într-o durere fără margini, copiii Ucranei suferă. Iar când întreaga lume este neputincioasă în faţa acestei tragedii, ne întoarcem cu gândul și cu rugăciunile înspre întreaga populație greu încercată. Se anticipează sute de mii de refugiaţi, sperăm că România va fi capabilă să-i primească. Lumea întreagă este speriată, apropierea pericolului ne înmărmureşte. Însă este momentul pentru solidaritate.”, a declarat Mihaela Nabăr, directorul executiv World Vision România.