Meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală pentru liceenii din mediul rural, ţinute online de profesori și coordonatori, în proiectul „Vreau în clasa a 9-a”

Meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală pentru liceenii din mediul rural, ţinute online de profesori și coordonatori, în proiectul  „ Vreau în clasa a 9-a

Sute de liceeni din mediul rural vor participa la meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală online, în perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii fac parte din programul „Vreau în clasa a 9-a”, desfăşurat de Fundaţia World Vision România încă din 2008.

450 de bursieri vor participa la ateliere de dezvoltare personală online

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, liceeni vor face în perioada următoare sesiuni de public speaking cu aplicabilitate individuală, prin care vor învăța și fixa elemente de limbaj non-verbal, paraverbal, abilităţile unui bun vorbitor, rolul intonației în exprimarea mesajului verbal. Scopul atelierelor este ca elevii să identifice ce însușiri sunt necesare sau trebuie dezvoltate pentru a-şi exprima cât mai clar nevoile  atât în cadrul unui  grup restrâns, cât şi în faţa unui public mai mare, dar și să fie conștienți de propriile abilităţi de comunicare şi prezentare în public.

În perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, elevii se vor întâlni cu psihologii și asistenții sociali ai Fundaţiei în grupuri de câte 15-20 de bursieri, online, prin intermediul unor aplicații.

82 de elevi de clasa a XII-a beneficiază de meditaţii online

Elevii care trebuie să susţină Bacalaureatul anul acesta sunt în pericol de a pierde contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen, astfel pentru liceenii din „Vreau în clasa a 9-a ”vor fi susţinute meditaţii online. Profesorii care vor preda digital în perioada următoare sunt fie din cadrul liceelor la care învaţă elevii, fie din partea Centrului Unirea.

Sesiunile de meditaţii online au început deja, iar pe 14 martie au avut loc sesiuni de română, matematică, biologie şi informatică. Pentru o bună funcţionare a meditaţiilor, s-au creat grupuri de lucru pe Skype, iar modalitatea de lucru a fost agreată atât de bursieri, cât şi de profesori. „Continuarea meditațiilor, chiar și în contextul general actual, este foarte importantă, mai ales pentru elevii de clasa a XII-a, care susțin anul acesta examenul de Bacalaureat. Tocmai de aceea, noi facem demersurile necesare pentru a asigura sesiuni de meditații online, în măsura disponibilității profesorilor cu care colaborăm. ” – Luiza Manciu, Manager program Vreau în clasa a 9-a.

www.worldvision.rohttp://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/