Despre Vreau în clasa a noua 
Bursa lunară
Fiecare bursier primeşte o sumă lunară pentru cheltuielile legate de masă, cazare, transport, rechizite, îmbrăcăminte.
Dezvoltare personală
Bursierii participă la activități educative și de dezvoltare personală, prin care deprind abilitați de comunicare și de lucru în echipă.
Consiliere și sprijin individual
Fiecare bursier este inclus într-un program individual de consiliere prin care este sprijinit pentru a se integra în noul mediu școlar.
Tabere de vară
Taberele de vară sunt, pentru mulți dintre bursieri, singura șansă de a ieși din comunitate. Acestea sunt organizate în fiecare an pentru toți bursierii din program.
627 de bursieri Vreau în clasa a noua!
Programul a fost lansat în județele în care Fundaţia World Vision România își desfășoară activitatea (Iași, Vaslui, Dolj, Vâlcea, Cluj și Ialomița) și a oferit burse unui număr total de 1.278 de elevi.
Cum folosim donația ta
Pentru susținerea unui copil este nevoie de suma de 350 de lei/ lună: 28,5 % bursa lunară pe care fiecare copil o primește în numerar, 13,5% - rechizite, produse de igienă, dispozitive electronice, 47 % - desfăsurare activități; 11% costuri administrative.
Mărturiile elevilor 
Rezultate 
Destine schimbate
Din 2008 și până în prezent am susținut 1515 de elevi bursieri prin proiectul Vreau în Clasa a noua!
Rezultate remarcabile
In anul scolar 2018-2019 rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat pentru absolventii proiectului Vreau in clasa a 9-a a fost cu peste 5 procente mai mare decat cea la nivel national.
Vise îndeplinite
Peste 340 bursieri au urmat cursuri universitare. Cei mai mulți au ales specializări precum Matematică, Construcții de Mașini, Marketing, Arte Plastice, Geografie, Drept, Telecomunicații, Finanțe-Bănci, Medicină Veterinară, Medicină, Asistență Socială sau Academia de Poliție
Modalități de Implicare
Rata abandonului scolar a depasit 19.1% (cu 22% mai mult decat media Uniunii Europene).
Este nedrept că abandonul școlar a depășit 19.1%.
Doar împreună putem schimba această realitate.
Fã cunoscut acest proiect și prietenilor tãi!
Folosește butoanele de mai jos pentru a distribui mesajul nostru!
Mulțumim

Pentru că în urmă cu 10 ani, odată cu lansarea programului „Vreau în clasa a noua” alături de colegii de la Voltaj, au ales un copil pe care l-au susținut la liceu timp de 4 ani, pentru că în toți acești ani, au continuat să fie alături de noi în multe alte campanii umanitare, ajutându-ne să transmitem mesajul nostru către cât mai mulți oameni.
Călin Goia și Trupa Voltaj

Pentru susținerea acordată Fundației World Vision România, atât prin sponsorizarea unor copii din programul „Vreau în clasa a noua”, cât și prin alte donații și participări la diferite activități.
Daniela Nane

Pentru că a devenit ambasador al proiectului, pentru al cincilea an consecutiv, fiind implicat activ în strângerea de fonduri pentru campania „Vreau în clasa a noua!” desfășurată prin KFC și Pizza Hut. Pentru că a vizitat copiii înscriși în program și pentru că și-a scos la licitație prima sa cască de motociclist, iar banii au fost donați pentru programul „Vreau în clasa a noua!”.
Dani Oțil

Pentru susținerea proiectului „Vreau în clasa a noua” de care este foarte ataşată şi care i-a adus multă bucurie și satisfacție prin faptul că a ales să sprijine trei fetițe să meargă mai departe la liceu!
Teo Trandafir
Educația din mediul rural în cifre 
40% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţional (2016);
80% din mediile sub 5 de la Evaluarea Naţională 2015 au fost obţinute în mediul rural;
În anul școlar 2014/2015, doar 80,9% dintre tinerii cu vârstă de liceu, din rural, erau înscriși la liceu sau școala profesională față de 102,6 % din urban.