Sprijin pentru cei vulnerabili: Peste 20.000 de persoane au primit kituri de igienă şi tichete pentru produse alimentare
Peste 20.500 de persoane au primit kituri de igienă şi tichete pentru produse alimentare din partea World Vision România în cadrul proiectului Dec2b, în perioada octombrie 2023 – mai 2024. Suma totală investită până în prezent în activitatea de susţinere atât a refugiaţilor, cât şi a persoanelor vulnerabile din comunitate, s-a ridicat la 2.894.743 RON. Proiectul nu s-a încheiat, ci este în desfăurare.
„Ne-am dorit extraordinar de mult să fim alături familiilor care trec prin momente dificile şi care au nevoie de sprijin ca să depăşească provocările pe care uneori viaţa, în mod nedrept, le aduce în fața lor”, a spus Alice Mihăilescu, Tehnical Advisor – World Vision România.
„Designul proiectului pentru aceasta activitate a fost ca o familie de beneficiari să primească un kit de igiena în valoare de 112 RON şi un tichet social pentru produse alimentare, în valoare de 225 RON. Familiile au fost evaluate şi prioritizate în baza unor criterii de vulnerabilitate aliniate cu cele ale UNHCR, şi anume: familii monoparentale, familii cu mai mulţi copii, familii numeroase, familii având în componenţă: femei gravide, femei care alăptează, vârstnici, membri cu dizabilităţi” a precizat Alice.
Beneficiarii provin sau locuiesc în oraşe precum: Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Cluj-Napoca, Iaşi Suceava şi Vâlcea. Proiectul nu s-a încheiat, este în plină desfăşurare. Echipele World Vision colaborează cu autorităţile locale în domeniul serviciilor sociale pentru o implementare cât mai eficientă.
Iniţiativă menită să aducă speranţă
Proiectul reprezintă o iniţiativă „menită să aducă stabilitate și speranță în viețile celor aflați în dificultate”, spune Nicolae Georgescu, Field Officer World Vision România.
„Dincolo de cifre şi statistici, cel mai important aspect este satisfacţia pe care o ai ştiind că ai făcut bine, că ai reuşit să aduci un zâmbet în rândul unor familii care se confruntă cu provocări. Campania are un impact extrem de bun, deoarece ajutorul oferit se concentrează pe aspecte practice ale vieții de zi cu zi”, spune Nicolae.
Sprijinul nu a rămas fără ecou în sufletele beneficiarilor, care apreciază implicarea World Vision în întrajutorarea lor.
„Aș dori să-mi exprim profunda recunoștință față de World Vision pentru asistența oferită prin voucherele şi trusele de igienă, dar și recunoștință specială pentru oportunitatea oferită unui copil de a frecventa Centrul educaţional (Happy Bubble – n.r.). Acolo, fiica mea poate studia online într-o școală ucraineană, învaţă limba română şi socializează. De asemenea, mi-am găsit un loc de munca şi sunt liniştită ca fata mea este pe mâini bune şi pot lucra full time”, a precizat Oleksandra.
Oleksandra a venit în România împreună cu fata ei în urmă cu aproape 2 ani. Ca orice început, lucrurile nu au fost tocmai uşoare, însă, spune ea, sprijinul World Vision a făcut diferenţa.
„Voucherul și trusa de igienă au fost de mare ajutor în momentele dificile, pentru că am putut să cumpăr alimente pentru copil și să folosesc produse de igienă timp de o lună fără să cheltuiesc bani pe ele”, precizează Oleksandra.
Proiectul Dec2b demonstrează impactul semnificativ pe care îl poate avea asistența umanitară bine organizată. Prin oferirea de sprijin practic și esențial, World Vision aduce schimbări reale și pozitive în viețile celor care au nevoie cel mai mult. Sprijinul constant reprezintă un far de speranță pentru familiile vulnerabile din România, dovedind că solidaritatea și compasiunea pot face o diferență enormă.