Costina a pregătit o figurină pentru Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun, 

Numele meu este Costina, am opt ani și sunt în clasa a II-a. Învăț în aceeași încăpere cu fratele meu Nicu, care este în clasa a IV-a. Stăm amândoi în ultima bancă, dar nu-i problemă. Vedem până la tablă căci suntem puțini copii. 

Eu am șase frați în total. Cel mai mic este Denis, care este încă bebe, iar cea mai mare dintre surori are 15 ani. Noi locuim departe, la capătul satului. Pe ulița noastră trec rar mașini, iar când văd câte una fug repede în fața porții. Te rog să nu mă zici la nimeni, dar mi-e puțin frică de mașini. De asta mă bucur mult că tu vii cu sania la copii.   

În vacanța de iarnă, stau acasă cu frații mei. De obicei, ne uităm la televizor. Mă mai cert cu frații mai mari pentru că ei nu vor să se uite la desene. Așa că de multe ori desenez, colorez și decupez figurine.  

Mie îmi place tare mult de Crăciun! Bradul l-am împodobit de luna trecută. E plin de globuri colorate și luminițe care clipesc ca niște steluțe. Mama zâmbește mai mult și ne face prăjituri cu scorțișoară al căror miros umple toată casa. 

Dragă Moșule, de aceste sărbători, cel mai mult mi-ar plăcea să ajung la un târg de Crăciun. Am văzut la televizor că sunt căsuțe decorate cu luminițe și podoabe strălucitoare. Am auzit că acolo au ajuns deja spiridușii tăi și că o să vii și tu. Aș vrea tare-tare mult să te văd, să-ți cânt un colind și să-ți dăruiesc o figurină făcută de mine. Îți promit că o voi face frumoasă, special pentru tine. Și frații mei ar vrea să vină, mai ales Alexandra și Nicu. 

Cu drag, 

Costina, dintr-o căsuță la capăt de sat