Steluța a auzit povești despre Moșul și vrea să-l întâlnească la Târgul de Crăciun

Dragă Moș Crăciun, 

Pe mine mă cheamă Steluța. Am șapte ani și sunt în clasa I. Îmi place mult la școală  pentru că avem o învățătoare care ne iubește și ne ajută la teme. De asta îmi doresc să fiu și eu profesoară când voi fi mare. 

În familia mea suntem patru frați. Cea mai mică surioară este la grădiniță, iar eu sunt la mijloc. Fratele cel mare are 15 ani și este în clasa a VIII-a la o școală de la oraș. Învață foarte bine, mami spune că primește și bursă de merit, iar când o să fie mare va lucra la calculator. Să-i fie mai ușor decât părinților mei. Mami este mereu acasă și are grijă de noi. Face curat, mâncare și tot ea se duce la găini să le dea grăunțe și colțuri de pâine. Tati este mai mult plecat. Se duce la oraș să construiască case sau blocuri. 

De Crăciun este frumos la noi acasă. Împodobim bradul cu fulgi din hârtie făcuți chiar de noi, iar mami ne face piftie și tort de ciocolată. Când erau mai mulți copii în sat mergeam să le urăm vecinilor de Crăciun cu “Bună dimineața” și ne bulgăream toată ziua. Dar acum nici zăpadă nu mai avem. Când mă ia plictiseala, mă joc pe telefon sau să mă uit la desene animate. 

Aș vrea tare mult să ajung iarna aceasta la un târg de Crăciun. Mi-au spus alți copii de la școală că te-au văzut și pe tine acolo. Și mami a fost la un târg de Crăciun când era mică și locuia în București. Mi-a povestit că sunt brazi mari împodobiți cu multe luminițe, colinde de Crăciun, dulciuri și ciocolată caldă. Mi-a zis că se duc mulți copii cuminți. Așa ca mine. 

Dragă Moșule, îmi doresc mult să ajungă la tine scrisoarea mea. Cine știe? Poate vei putea să-mi îndeplinești dorința și să mă duci la un târg de Crăciun, din ăla frumos ca în poveștile lui mami.  

Cu speranță, 

Steluța, dintr-un sătuc din județul Ialomița