Fiecare luptă are un câștigător. Viviana este unul dintre ei

Fiecare luptă are un câștigător. Viviana este unul dintre ei.

Determinarea este cuvântul care o definește pe Viviana. Este abia în clasa a IX-a, dar este deja o fire matură și muncitoare, iar ceea ce își propune duce la bun sfârșit. Nu-i de mirare că a fost aleasă imediat președintă a Consiliului Elevilor din liceu, pentru că s-a impus rapid ca un lider printre colegi. Probabil tăria de caracter i s-a format în timpul antrenamentelor de karate, la care merge săptămânal de când era micuță.

Chiar dacă e atât de puternică, are nevoie de ajutorul nostru pentru a-și continua studiile la liceu. Familia se descurcă doar cu salariul tatălui și adolescenta face zilnic naveta 10 km până la liceu. Împreună cu prietenii noștri de la Alka, o susținem pe Viviana cu o bursă lunară pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul și rechizitele. În plus, în cadrul proiectului ,,Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării”, participă la activități menite să îi dezvolte abilitățile de lider, să învețe să-și apere drepturile și să-și croiască un viitor mai bun cu ajutorul educației.  

Viviana este una dintre cele 50 de fete susținute în programul Vreau în clasa a 9-a de partenerii de la Alka și dacă ei nu îi place să renunțe niciodată la luptă, nici noi nu vom renunța să ajutăm tinerii ambițioși și talentați de la sate să-și urmeze visul.