Când viața bate literatura. Povestea Florinei

Cu sufletul la gură, Florina parcurge ultimele pagini ale unui roman polițist, lectura ei preferată. Nu vrea să lase cartea din mână până nu va afla cine era, totuși, misteriosul răufăcător care a terorizat timp de câteva luni un mic orășel englezesc.

Florina nu este un personaj din literatură. Este una dintre bursierele noastre din programul Vreau în clasa a 9-a, pe care cu sprijinul Alka o încurajăm să termine liceul și să-și urmeze visul de a deveni învățătoare. Sau psiholog, nu este încă foarte hotărâtă, fiindcă e abia în clasa a IX-a. Dar știe sigur că doar prin educație va ajunge acolo unde își dorește.

În fiecare zi parcurge 25 de kilometri din satul ei până la liceu, dar nu întârzie niciodată, iar în timpul liber scrie poezii și desenează. Împreună cu lectura, sunt modalitățile ei de a se retrage puțin din realitatea, nu foarte prietenoasă, în care trăiește. Rămasă fără ambii părinți, rolul de părinte a fost preluat în întregime de bunica ei. De ajutor la teme, meditații, ateliere de comunicare sau dezvoltare personală și chiar excursii, are parte tot prin programul Vreau în clasa a 9-a, iar împreună cu alte 49 de tinere din mediul rural este încurajată să devină un membru activ și implicat al comunității, să fie un exemplu de voință și determinare prin proiectul ,,Tinerele din mediul rural, agenți ai schimbării”, finanțat de Alka.

Împreună cu partenerii noștri schimbăm anual sute de destine prin faptul că  ajutăm copiii din mediul rural să meargă la liceu și să-și apere drepturile. Iar ei ne răsplătesc prin faptul că reușesc să-și contureze un viitor mai bun.