Scrisori către Moș Crăciun: Iulia visează să ajungă prima din familia ei la facultate

Dragă om bun,

La mine în sat, cu câteva zile înainte de Crăciun, este mare agitație. La fel este și la mine acasă: facem curățenie lună și mergem la cumpărături. Tata organizează tăiatul porcului. Mie îmi place atunci, că se adună toată familia. Râdem și ne simțim bine.  Mama se ocupă de cozonac, prăjituri, ciorbiță și friptură. Dar nu face totul singură. Eu și sora mai mică Andreea o ajutăm.   

În seara de Ajun, mergem amândouă la colindat. Ne strângem în fiecare an cu copiii din vecini. Ne adunăm chiar și 10 copii. Gazdele se bucură când ne văd așa de mulți și ne oferă gutui, dulciuri, colăcei sau cozonac. Ultimii pe care îi colindăm sunt părinții mei și mamaia.    

După ce am terminat cu uratul, mă duc către soba din camera mare. Îmi lipesc palmele înghețate de ea. Apoi, mă așez și eu la masa de Crăciun cu toată familia. De obicei, lăsăm televizorul pornit pe canalul unde difuzează filmul „ Home Alone”. Mi se pare frumos să ai familie mare, cu mulți frați, așa cum este a băiețelului Kevin, personajul principal. Eu mai am doi frați, mai mari. Ionuț și Sebastian îi cheamă. Amândoi sunt plecați la muncă în străinătate. Unul în Cehia, celălalt în Italia. Mă întristează puțin că ei nu vor putea veni acasă de sărbători, dar tot mă bucur că o să ne vedem pe camera video.   

Pentru frații, părinții și mamaia mea îmi doresc să aibă energie și sănătate ca să treacă peste toate greutățile. Pentru mine, nu am decât o singură dorință. Nu e legată doar de Crăciun, ci de tot viitorul meu. Îmi doresc să ajung la Facultatea de Drept din Iași. Aș fi prima din familie cu diplomă de universitate. Dar știu că dorința nu mi se va îndeplini dacă nu fac eforturi. În fiecare zi mă trezesc de dimineață, îmi fac toate temele. Stau la cămin pentru că liceul este la oraș, departe de casa mea.   

Dragă om bun, dacă vei citi această scrisoare vreau să știi că eu nu aștept nimic de la Moș Crăciun. Eu sunt mare și nu mai am nevoie de jucării. Dar să știi că la mine în sat sunt copii mici, din familii nevoiașe, care probabil nu vor putea să-și cumpere brad, cozonac sau cadouri. Mi-aș dori ca ei să creadă în continuare în Moș Crăciun, iar dacă poți să-i ajuți, am să te păstrez în gândurile mele.   

Îți urez sărbători fericite alături de cei dragi, sănătate, bucurii și tot ce este mai bun,   

Iulia (15 ani) din județul Iași