Gabriel, băiatul de la sat care a văzut unde locuiau regii României

În spatele unei păduri, un băiețel de 10 ani face cu mâna la câteva maimuțe cocoțate în copaci. Primatele îi răspund cu sunete caraghioase. Băiatul râde gălăcios, așa cum nu a mai făcut-o demult. Apoi vizitează, pe rând, zebrele care defilează elegant, leoaicele care stau întinse la soare și porcii mistreți care aleargă de colo-colo. Așa a început excursia lui Gabriel și a surorii lui Raluca, mai mare cu an, de vara trecută. 

Până atunci, cei doi nu mai fuseseră în nicio excursie și nu văzuseră decât animăluțele din satul lor de câmpie: găini, gâște, văcuțe, cai, porci, câini și pisici. 

Băiatul de la sat care a văzut unde locuiau regii României

După Zoo, frățiorii împreună cu colegii lor de clasă au vizitat Castelul Peleș. Fiecare detaliu de pe drum și de la castel era pentru ei un nou micro-univers pe care îl accesau cu ochii mari și inimile bătând mai repede. 

De la bătrânele care vindeau fructe de pădure pe marginea drumului, comercianții cu gogoși calde și înghețată cu arome de care nu mai auziseră, la castelul înalt construit din forme geometrice din afara lumii lor, statuile și scările discrete din jurul acestuia sau pădurea de un verde crud. 

„Eu și tatăl lor n-am avut posibilitatea să-i ducem nicăieri în vacanță. Așa a fost situația, dacă noi ne ocupăm mai mult cu agricultura. S-au bucurat că au văzut unde au locuit regii României, mai ales că și ei au auzit de Regele Mihai. Vă dați seama că a fost altceva pentru ei“, ne-a povestit doamna Diana, mama lor. 

Ea și soțul ei trebuie să aibă grijă de toți cei cinci copii ai lor. Nu vor să se plângă, dar nici ușor nu le este. De pus deoparte bani pentru o vacanță sau o excursie în familia lor, niciodată nu s-a pus problema. Așa că, pe timp de vară, copiii n-au altceva de făcut decât să se plimbe cu bicicleta, să dea mâncare la găini sau să ude răsadurile din grădină. 

Ne dorim ca și alți copii din familii nevoiașe aibă o vacanță de care să-și amintească cu drag toată viața. Vara aceasta, ne propunem să ducem peste 400 de copii de la sate să vadă marea și să meargă la alte bălăceli distractive. Ajută-i pe copiii de la sate să aibă o vacanță de neuitat! Trimite 4 euro/lună prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA sau donează pe butonul de mai jos