Alin, stâlpul familiei la 9 ani. Zilele de bălăceală în care grijile lui au luat o pauză

Poți să pui pauză la grijile de zi cu zi? Alin, un băiețel de nouă ani, ne-a zis că  „da“ după ce a văzut marea pentru prima oară. „Aș putea să rămân aici o viață!”, ne-a mai spus el. Alin este unul dintre cei aproape 100 de copii din Călărași pe care i-am dus luna trecută la mare în Năvodari.

A fost prima lui vacanță, nu doar de la școală, ci și de la responsabilitățile de acasă.  

Băiețelul locuiește într-o căsuță modestă, doar cu bunica și sora lui. Restul familiei e plecată în străinătate. Părinții mai trimit bani, dar gospodăria nu poate fi ținută doar de mamaia, și ea bolnavă. Așa că, deși are numai 9 ani, băiețelul este obișnuit să măture curtea, să dea mâncare la animale sau să-și pună singur de mâncare.  

Pentru Alin, familia lui nu are timp și nici bani de vacanțe.

De aceea, micuțul ar fi vrut să ca zilele petrecute la mare cu prietenii și colegii să continue la nesfârșit. A savurat fiecare clipă ca și cum ar fi prima și ultima oară când se poate bucura de briza mării și de nisipul cald de sub tălpi. 

În același timp, băiețelul are încredere și speranță că viața îi poate oferi mai mult. Asta îl motivează să fie unul dintre cei mai silitori copii din clasa lui.  

Sunt sute de copii în mediul rural care, ca Alin, n-au avut niciodată parte de o vacanță dincolo de satul lor, care n-au ieșit niciodată din comunitate. Noi putem schimba această realitate.

Ne dorim să ducem peste 400 de copii la mare, la bazin, la bălăceală. Să aibă parte de experiențe de bucurie, firești pentru orice copil din această lume. Ajută-i pe copiii care n-au văzut niciodată marea să aibă o vară de neuitat. Donează prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA sau donează pe butonul de mai jos.