Amalia, clasa a VI-a: La cursul de educație financiară am învățat să economisesc. Am strâns 500 de lei pentru când o să merg la facultate

La cursul de educație financiară am învățat să economisesc”, spune Amalia, elevă în clasa a VI-a la o școală din județul Ialomița. De asemenea, a aflat ce meserii își doresc colegii ei, ce pasiuni au, ce știu să facă sau care le sunt culorile preferate la cursul de dezvoltare personală la care a participat prin „Învăț ce-i bine pentru mine”, un program dezvoltat de World Vision cu sprijinul Societe Generale Global Solution Centre.

Cel mai mult i-a plăcut cursul de dezvoltare personală pentru că astfel a aflat mai multe despre colegii ei. De exemplu, la orele despre carieră foarte mulți dintre colegii ei au spus că vor să devină ingineri sau mecanici.

Amalia a început să strângă bani pentru a merge la facultate să devină medic

Amalia visează să ajungă medic. Nu și-a ales încă o specializare medicală, dar este atât de sigură că va face acest lucru când va fi mare încât a utilizat și informațiile primite la cursul de educație financiară pentru pasiunea ei.

“Am învățat cum să economisim banii, iar eu am început să strâng pentru facultate. Am 500 de lei acum. Am strâns de la părinți și din restul care îmi rămânea când mergeam la magazin”, povestește Amalia.

Află mai multe despre cum pot face copiii economii, dar și ce își doresc copiii să afle de la un curs de educație financiară din aceste articole:

Sfaturi de educație financiară pentru părinți

60% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural vor să afle la cursurile de educație financiară ce afacere să își deschidă

* Aproximativ 820 de elevi din clasele primare și gimnaziu din județul Ialomița au participat în perioada septembrie 2021- martie 2022 la ateliere de educație financiară, sănătate și dezvoltare personală datorită programului “Învăț ce-i bine pentru mine! – dezvoltarea de cunoștințe, abilități și valori sănătoase pentru copiii din comunități rurale”.  

Programul este susținut de World Vision România și este dezvoltat cu sprijinul Societe Generale Global Solution Centre.