World Vision: sfaturi pentru voluntarii care îi ajută pe refugiați

Aflați din acest articol câteva sfaturi pentru voluntarii care vor îi ajută pe refugiați. Sfaturile au fost oferite de Elena Sava, psiholog World Vision România

  1. Este necesar ca un voluntar să aibă în vedere că oamenii vin după mai multe zile în condiții grele și au nevoie să fie sprijiniți în a-și satisface nevoile de bază. Să fie îndrumați de unde să ia o pătură, de unde să își ia mănuși sau un ceai cald, de unde să obțină informații, unde pot să stea să se odihnească.
  2. Daca observăm persoane agitate, intervine nevoia de a le stabiliza, de a le reaminti că în acest moment sunt în siguranță și noi suntem acolo pentru ei.
  3. Să le respectăm limitele de care au nevoie pentru că nevoia de spațiu personal există și într-o situație de criză.
  4. Să nu îi presăm să accepte ceea ce le oferim, să oferim ajutor într-o manieră non-intruzivă, să nu insistăm să ne zică prin ce au trecut.
  5. Să le oferim posibilitatea de a alege Să nu le facem promisiuni false sau să le oferim informații false

Sfaturile au fost oferite de Elena Sava, psiholog World Vision România, în cadrul evenimentului Le vorbim sau nu copiilor despre război?”, o dezbatere online organizată de fundația noastră pentru a discuta despre ce este sau nu potrivit să le spunem copiilor despre conflictul din Ucraina.

La acest eveniment online au participat Yuliya – o mamă ucraineană, Anca Sînă Serea –  ambasador World Vision România, voluntar pentru refugiații ucraineni și mamă a șase copii, Elena Sava – psiholog World Vision România și Daria Tarlapan – translator.

Evenimentul a fost moderat de Anca Sînă Serea și poate fi urmărit accesând acest link: https://www.facebook.com/WorldVisionRomania/videos/678073943315809.

De la începutul conflictului din Ucraina suntem alături de familiile care trec prin această perioadă extrem de dificilă. Fii și tu alături de ei.