Scrisori pentru Moș Crăciun: Cosmina locuiește în satul unde nu au mai rămas copii

Dragă Moș Crăciun,

Sunt Cosmina, am 11 ani și sunt în clasa a IV-a. Îți scriu din satul unde nu au mai rămas copii. Iar fără copii și prieteni aproape de casă, multe lucruri nu se întâmplă la noi aici. Eu și Gabriel, fratele meu geamăn, mergem la școală în satul vecin. Drumul are peste 2 km., este șerpuit, abrupt și mergem pe jos. Uneori, iarna plecăm pe întuneric, iar dacă zăpada este mare, mama trebuie să meargă în față să ne facă drum.

Când ajung la școală îmi simt mânuțele și obrajii înghețați. Titel, fratele nostru mai mare, clasa VII-a, învață la școala mare din comună. El se trezește primul, chiar inaintea găinilor, când e negură mare, ca să prindă microbuzul care vine jos, la drumul mare. La anul o sa mergem și noi la școala din comună și poate, dacă o să fim toți trei, drumul o să pară mai ușor.

Școala este locul unde îmi place cel mai mult. Aici mă văd cu colegii mei. Suntem 12 copii, de vârste diferite. Învățăm în aceeași clasă, dar doamna învățătoare ne-a împărțit în grupe. Doamna are grijă de toți: să înțelegem lecțiile, să fim cuminți, să nu rămânem în urmă. Aici luăm și masa de prânz, ne facem temele, dar ne și distrăm. Îmi place matematica și mereu încerc să fiu cât mai rapidă la socoteli. În pauză mă joc cu prietenele mele. Povestim, desenăm, jucăm prinselea în curtea școlii.

Tatăl meu și frații mai mari, Mirel, 23 de ani și Alin, 22 de ani, merg la oraș să lucreze în construcții, atunci când se găsește de lucru. Mama are grijă de casă și păsări, iar eu și frații mei dăm de mâncare la porumbei. Îmi place să-i privesc cum zboară peste casă, se duc în zbor până jos, în vale, și apoi se pierd pe cer până nu îi mai vedem peste deal.

Frații mei sunt prietenii mei cei mai buni. Au grijă de mine și mă ocrotesc, dar ne și jucăm împreună, chiar și fotbal și alte jocuri de băieți. Asa ca în loc de o păpușă, cum își doresc fetele de obicei, mi-ar plăcea să-mi aduci o minge. Și mi-ar plăcea tare mult să mai aduci copii la noi în sat. Să avem și noi prieteni aici, aproape de casă.

Cu drag,

Cosmina, 11 ani, clasa a IV-a