Scrisori către Moș Crăciun: am auzit că faci copiii fericiți

Dragă Moș Crăciun,

Am auzit că faci copiii fericiți. Așa că m-am hotărât să scriu și eu anul acesta prima mea scrisoare către tine. Nu îți cer minuni pentru că acum sunt destul de mare și am înțeles că unele lucruri nu se mai schimbă. Îți cer doar să mă asculți și să duci mesajul meu mai departe, către mama. Și, împreună, să o facem fericită.

Pe mine mă cheama Vlad, am 10 ani, și sunt deja în clasa a IV-a. Mirosul de brad îmi aduce cel mai mult aminte de mama. Poate pentru că atunci am văzut-o pentru ultima dată. Mai era doar o zi până la ajun, dar mama nu s-a mai trezit. Venise de la muncă obosită. Muncea de ceva vreme la o fabrică de prăjituri de langă oraș și, de multe ori, avea ture noaptea. S-a așezat să se odihnească puțin și atunci a fost ultima dată când am vorbit. O văd și o aud și acum. Mama era blândă și frumoasă, cu părul blond și ochii căprui. Era bucuroasă căci urma să așezăm globuri și bomboane în brad, să punem cozonacul la cuptor și să te așteptăm cu prăjituri și lapte pe tine, Moșule. Tu, însă, nu ai mai venit.

Anul acesta, de Crăciun, nu vreau să mai fiu trist. Pentru că știu că mama vrea să mă vadă fericit. Aș vrea să îi spui că sunt bine. Tata și bunica au mare grijă de mine. Tata muncește mult la o firma de amenajări evenimente. Pleacă dimineața devreme și vine seara. Uneori mai merge și la muncă departe, în altă țară. Când e acasă petrecem mult timp împreună, vorbim și ne jucăm, îi place să mă vadă zâmbind.

Bunica are grijă să am mereu hainele curate, să învăț bine, să îmi fac temele. Îmi place mult la școală. Sunt pasionat de desen și limba franceză, iar când o să fiu mare vreau să mă fac polițist, să apăr oamenii. Îmi doresc să învăț bine. Știu ca asta ar face-o mândra și fericită pe mama, pe tata și pe bunicii mei. De aceea, Moșule, îmi doresc să am un laptop al meu care să mă ajute la școală. Când am făcut ore online, mi-a fost greu să învăț de pe telefon.

Te las acum și sper ca scrisoarea mea să te găsească cu bine. Eu te voi aștepta cu prăjituri și lapte sub brad, așa cum m-a învățat mama.

Vlad, 10 ani, clasa a IV-a, jud. Dolj