Scrisori către Moș Crăciun: Monica vrea să ajungă Moșul la tot satul

Dragă Moș Crăciun, 

Mulțumesc pentru păpușa pe care mi-ai adus-o anul trecut. Încă o mai am pentru că am avut grijă de ea și i-am mai făcut și o rochiță roșie ca să o schimb. 

Să știi că și anul ăsta am fost cât am putut de cuminte. Am ajutat-o pe mama la făcut curățenie, la spălat vasele și chiar și la făcut mâncare. Am luat note mari, mai ales la matematică.  

Și am avut grijă de pisicuțele și cățelușii noștri. În mod special de o cățelușă pe care a pălit-o mânzul la ochi. M-am speriat așa de tare și abia dacă nu am plâns când am văzut-o așa. Dar mi-am făcut curaj să am grijă de ea. Trei săptămâni am dat-o cu crema de la doctor și i-am schimbat bandajul. Și acum este în sfârșit mai bine. Eu am crescut-o de când era mică și pufoasă, am hrănit-o cu lapte și tot ce mi-am dorit este să se facă bine.  

Chiar dacă mai am cinci frați, tot cățelușii sunt prietenii mei. Toți frații sunt mult mai mari ca mine și ei sunt ocupați cu alte lucruri acum. De Crăciun ne mai adunăm și jucăm cărți sau ne uităm la televizor împreună. Unul dintre ei a plecat să lucreze în construcții chiar dacă încă mai este la școală, dar o face online și el zice că poate să le facă pe amândouă. A plecat de nevoie ca să îi ajute pe părinți. 

Crăciunul este cea mai frumoasă vacanță pentru că ne dăm cu sania, satul este luminat și te așteptăm pe tine cu emoție. Anul ăsta mi-aș dori să-mi aduci ce poți tu, pentru că acum știu că tu trebuie să ajungi la toți copiii. Numai noi suntem șase, păi în tot satul câți copii trebuie să mai fie. Oare ai timp să ajungi la toți? Ai loc în sanie pentru toate cadourile?  

Sper să reușești să ajungi și pe la noi! 

Cu drag,  

Monica, 10 ani, clasa a IV-a, jud. Vaslui