Vocea tinerilor Young Leaders se aude, de acum, şi pe TikTok

Este important să avem idei şi să le punem în practică, dar este la fel de important să le și spunem. În cadrul programului Young Leaders Speak Out for European Values, copiii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România au învăţat şi cum să aleagă cel mai eficient canalele prin care să-şi comunice ideile. Şi pentru că vorbim despre membri foarte tineri, concluzia generală a fost că unul dintre cele mai potrivite canale este TikTok. Aşa că cei 12 adolescenţi nu au stat pe gânduri şi, în cadrul Şcolii de Vară din Poiana Braşov, au pus bazele unui canal propriu. Iar după câteva ore de brainstorming şi dezbateri, au venit cu un nume inspirat: Teens change the world (teens_change_the_world). Şi nu s-au oprit aici. Până acum au deja câteva postări devenite populare în rândul tinerilor de vârsta lor într-un timp foarte scurt.

            Aşa cum era firesc, cei 12 membri ai Consiliului Consultativ al Copiilor, participanţi la Young Leaders Speak Out for European Values, au început prin postarea unui filmuleţ în care s-au prezentat publicului. Fiecare într-un mod inedit, dinamic, încercând să-şi expună cât mai mult personalitatea.

            Şi pentru că programele World Vision îmbină perfect educaţia cu distracţia, tinerii au vrut să arate imagini din culisele Şcolii de Vară. Mai ales pentru că această întâlnire a fost prima faţă în faţă, după un an sub semnul pandemiei. Râsete, voie bună, energie – sunt emoţii transmise, cu ajutorul postării TikTok, dincolo de ecrane.

Tinerii din program au reuşit să transmită publicului lor, copii şi adolescenţi deopotrivă, şi mesaje de responsabilizare. Astfel, cea de-a treia postare de pe canalul TikTok teens_change_the_world a fost despre protejarea mediului înconjurător. Filmuleţul a fost realizat de Ziua Națională a Curățeniei.

            Iar după debutul  îndrăzneţ din această vară, urmează câteva proiecte la care membrii proiectului Young Leaders Speak Out for European Values lucrează deja cu mare drag. Astfel, în perioada următoare veţi găsi pe contul #teens_change_the_world filmuleţe informative, dar distractive, despre jurnalism, democraţie, despre drepturi europene, dar şi despre altruism. Stați cu ochii pe ei și cu urechile deschise – vor schimba lumea și ne spun și cum J

*Acest articol face parte din proiectul „Young Leaders Speak out for European Values”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a Fundației World Vision România și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene