„Te ajut și mă ajuți!” spun copiii din proiectul ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!”

„Te ajut și mă ajuți!” spun copiii din proiectul ,,Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” care în luna august s-au întâlnit și au discutat despre puterea sprijinului reciproc, importanța voluntariatului, a empatiei și implicării multiculturale. S-a putut face referire, în acest sens, la sprijinul oferit de către țara noastră Greciei prin misiunea pompierilor români. La final, copiii au mărturisit că au înțeles cât de important este să se asculte unul pe celălalt, să privească lucrurile și din perspectiva persoanei pe care o au în față, să se implice și să facă bine necondiționat.

,,În primul rand, proiectul ,,Alege Scoala” m-a ajutat să am mai multa încredere în mine. M-a învățat sa fiu mai bună cu cei din jur și să ofer celorlalți ajutorul! Pot spune că în cadrul acestui proiect am învațat sa fiu cu adevărat un om cinstit și care dorește să se implice în a face o lume mai bună!”. Cristina, clasa a- VIII-a, Școala Gimnazială Beloț.

Activitățile de educație non-formală și dezvoltare personală din cadrul proiectului au ca scop sa îi ajute pe copii să-şi dezvolte abilităţile, să-şi descopere talentele şi să le fructifice, să deprindă valori necesare în viaţă precum spiritul competitiv, disciplina, munca în echipă, solidaritatea, încrederea, curajul.

,,Rolul nostru ca oameni și specialiști este să aducem bucurie și lumină în viața copiilor înscriși în proiecte. Acest lucru este posibil prin consiliere individuală, prin activitățile de lucru în grup, prin consolidarea încrederii în sine și validarea punctelor forte pe care copiii le îmbogățesc constant. Menirea copiilor este să se bucure și să învețe. Uneori se abat de la drum, dar trebuie să revină mereu la educație, la pasiunile lor, la perseverență și determinare.  Educația înseamnă o viață împlinită și fiecare copil merită să strălucească prin puterea propriei ființe.” a spus Cristina Măciuceanu, asistent social proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Tot în luna august, alături de cadre didactice, părinții copiilor din proiect și reprezentanți din comunitățile partenere, experții proiectului au adus în dezbatere online următoarele teme:  ,,Rolul încrederii și al credinței în educația elevilor”, ”Importanța cărților și a lecturii în educația elevilor”.

***

Despre proiectul Alege școala – educație de calitate, viitor în comunitate!

Proiectul ,,Alege Școala – educație de calitate, viitor în comunitate!” este desfăşurat de fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, în comunităţile Predeşti, Sopot, Băileşti (jud. Dolj) şi Parpaniţa (jud. Vaslui), pe o perioda de 36 de luni.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Prioritatea de investiții 10(i) Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, non-formale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. Contract Nr. POCU/74/6/18/105515 – 26350/19.04.2018.