Georgiana are 22 de ani, este studentă în ultimul an la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar și e pe cale să devină profesoară pentru învățământul primar. Iubește foarte mult copiii și educația, iar asta o motivează să fie cel mai bun exemplu pentru generațiile pe care le va forma. Muncește în fiecare zi cu stăruință, pentru că se află în probabil cea mai grea perioadă a vieții ei de până acum. Se pregătește în paralel pentru examenele din sesiune, susținerea licenței și examenul de titularizare. Însă toate astea nu o sperie, ci o întăresc și îi dau și mai multă motivație, pentru că știe că în câteva luni va putea să facă ceea ce și-a dorit dintotdeauna. Să lucreze cu copiii.
În perioada liceului, Georgiana a făcut zilnic naveta în Iași. A fost mereu o elevă foarte bună, de aceea pe lângă bursa din proiectul Vreau în clasa a 9-a, primea și bursa „Bani de liceu” de la Ministerul Educației. În acea perioadă, veniturile proveneau de la tatăl ei, care lucra în construcții fără carte de muncă. Mama sa era și încă este casnică. Se ocupă de gospodărie, ca în majoritatea familiilor din mediul rural.
Pentru Georgiana, cea mai grea a fost acomodarea la liceu într-un oraș mare. Nu ieșise foarte des din comuna în care locuia, iar atunci când a intrat la liceu acest lucru și-a spus cuvântul. Era timidă și îi era greu să comunice cu ceilalți colegi, să le dea șansa să o cunoască și să vadă dincolo de chipul cu ochi albaștri, plin de emoție, din banca de la geam.
„Proiectul Vreau în clasa a 9-a mi-a oferit ocazia de a cunoaște oameni noi, oameni deosebiți, într-un moment în care chiar aveam nevoie. Mi-a fost destul de greu să mă acomodez atunci când am venit la liceu în oraș, însă datorită acestui proiect mi-am făcut mai mulți prieteni decât aș fi sperat vreodată. Cu mulți dintre ei încă țin legătura, chiar dacă au trecut trei ani de când proiectul s-a încheiat pentru mine. Când zic prieteni, nu mă refer doar la ceilalți bursieri, ci și la coordonatori, care au încercat să fie cât mai apropiați de noi.
Activitățile la care participam erau mereu interesante, iar după ce am ajuns să ne cunoaștem bine între noi, așteptam cu nerăbdare să particip la ele. Sunt o fire timidă, extrem de emotivă și cred că activitățile m-au ajutat mult să trec peste tracul acesta de a vorbi în fața mai multor persoane sau de a încerca să-mi fac prieteni. Tot activitățile m-au ajutat să mă cunosc mai bine pe mine, să îmi dau seama ce aș vrea să fac în viitor. Atunci când am menționat coordonatorului cu nesiguranță ce aș dori să fac după examenul de Bacalaureat, am fost susținută și îndemnată să-mi urmez visul, lucru pentru care sunt extrem de recunoscătoare.
Acum sunt foarte aproape de visul meu și, deși nu este ușor, pentru că am foarte mult de învățat, știu că fiecare dintre copiii pe care voi avea privilegiul să-i formez merită tot efortul.
Pe lângă activități și bursa lunară din proiect, am avut ocazia să vizitez multe locuri frumoase, datorită excursiilor din timpul verii. Acele momente erau preferatele mele, pentru că petreceam mai mult timp împreună, mai mult decât ne permitea o activitate normală. Toți oamenii pe care i-am cunoscut în proiect sunt oameni deosebiți și sunt recunoscătoare că am avut toți această șansă, de a ne cunoaște pe noi, de a deveni mai buni și mai ales că am fost susținuți necondiționat să ne urmăm visele. Cred că, dincolo de orice sprijin, această încredere pe care am primit-o a fost lucrul care a contribuit cel mai mult la cine suntem azi. Fiecare dintre noi.”
În curând, ochii albaștri și plini de blândețe ai Georgianei vor privi crescând zeci de copii în fiecare zi. Așteaptă cu nerăbdare să-i poată îndruma, să-i poată învăța și să-i susțină să-și urmeze visurile. Pe Georgiana, experiența din proiect a adus-o mai aproape de cine își dorește să fie. I-a dat curaj și încredere în propriile forțe. Mii de elevi de liceu din mediul rural împărtășesc aceleași nevoi și trăiri, iar liceul este pentru ei cel mai important pas spre construirea viitorului spre care aspiră. Fii alături de ei și susține-i să meargă mai departe.
Georgiana a reușit și va da educația mai departe datorită ajutorului primit timp de 4 ani în cadrul programului „Vreau în clasa a 9-a”. Alți copii așteaptă șansa educației pe care tu i-o poți oferi cu doar 2 euro prin SMS la 8845 cu textul LICEU.