Diana Maria, consultant financiar: a reușit prin puterea educației

Diana a terminat liceul în urmă cu aproape 6 ani și a fost bursieră Vreau în clasa a 9-a. A pășit pe porțile liceului cu timiditate, dar în același timp cu mult entuziasm, nerăbdătoare să-și cunoască noii colegi, profesorii, dar și să învețe lucruri noi. Nu și-a imaginat, însă, că va reuși să ajungă atât de departe.

Încă nu știa ce carieră ar vrea să urmeze și cum va fi viața ei în următorii ani. Știa însă că vrea să reușească prin forțele proprii, să ajungă să se întrețină singură și să nu mai fie nevoită să ceară ajutorul părinților. Nu a simțit niciodată că îi împovărează, însă știa că este responsabilă pentru viața ei și a vrut mereu să-i facă mândri pe părinți și, în același timp, să fie un exemplu pentru sora ei mai mică, Adela.

Atunci când a fost selectată în programul Vreau în clasa a 9-a s-a simțit foarte norocoasă, fiind recunoscătoare că nu mai este sprijinită doar de familie, ci și de oameni care până atunci nu o cunoșteau, însă care îi vor binele și sunt gata să-i fie alături în parcursul educațional, fiind totodată un punct important de susținere personală și profesională.

Pe perioada liceului, Diana s-a implicat în toate activitățile organizate de World Vision în cadrul proiectului, fiind mereu dornică să învețe cât mai multe lucruri. Deși a primit foarte mult sprijin din partea coordonatorilor și voluntarilor din proiect, ea a fost mereu conștientă că depinde doar de ea să găsească utilitatea tuturor lucrurilor și informațiilor pe care le primește. Știa că este responsabilă să valorifice cunoștințele și experiențele pentru a crește și a-și depăși limitele.

Diana este o fire analitică, pragmatică, pasionată de economie. Acesta a fost și motivul pentru care atât programul de licență, cât și cel de master, le-a urmat în cadrul Facultății de Științe Economice din Sibiu. Pentru ea este foarte important ca lucrurile să aibă sens, să aibă o logică, de aici și dorința de a învăța cât mai multe despre domeniul economic. Dintre activitățile la care a participat ca bursier Vreau în clasa a 9-a, atelierele de educație financiară au fost preferatele ei. A învățat încă de atunci să planifice bugetul personal, să îl gestioneze și să economisească în același timp, din puținul pe care îl avea.

A început să lucreze din al doilea an de facultate, iar acum este consultant financiar la Centrul de Afaceri Sibiu, în cadrul unei firme de contabilitate. Este foarte mândră de reușitele ei și de evoluția profesională și spune că nu ar fi ajuns atât de departe fără sprijinul constant primit atât din partea donatorului ei, care dincolo de susținerea financiară, i-a fost alături permanent cu sfaturi, devenindu-i ulterior mentor.

„Au trecut deja 5 ani de la ultima întâlnire, 5 ani în care m-am dezvoltat atât pe plan profesional, cât și personal și sunt surprinsă de cât de repede a trecut timpul. Vreau în clasa a 9-a e un proiect care mi-a schimbat întregul parcurs profesional și nu numai. Lucrez de 3 ani în domeniul economic și sunt foarte mulțumită de realizările mele de până acum. Cu toate acestea am rămas aceeași fată modestă, care dorește să își îndeplinească visurile. În toată această perioadă de la intrarea mea la liceu și până în acest moment am avut alături persoane fără de care nu aș fi ajuns atât de departe în cariera mea și către care îmi îndrept deseori gândurile cu recunoștință. Pe de o parte, a fost echipa din cadrul acestui proiect, care mereu m-a îndrumat și mi-a oferit cele mai bune sfaturi și multă încurajare, pe de altă parte, părinții mei și, mai ales, mama, care mi-a fost alături în cele mai grele momente. Și în mod special donatorului meu, domnul Mircea Rus și soția dumnealui, care au fost alături de mine chiar și după finalizarea liceului. Am fost onorată că a fost donatorul meu și sper că este mândru de evoluția mea. Este mentorul meu, persoana care m-a motivat să am cele mai înalte aspirații și să lupt pentru ceea ce îmi doresc.”

La fel ca Diana, mii de alți adolescenți și-au descoperit drumul prin intermediul programului Vreau în clasa a 9-a, care dincolo de susținere financiară le-a oferit susținere morală, prin activități care i-au ajutat să se descopere pe ei și să înțeleagă lumea din jurul lor. Uitându-ne la evoluția lor, realizăm zi de zi că a meritat și ne dorim să ducem și mai departe acest proiect, cu ajutorul căruia mii de tineri și-au schimbat viitorul în bine.

Elevii de liceu din rural au în continuare nevoie de sprijin. Și tu poți fi alături de ei printr-un SMS de doar 2 euro, trimis cu textul LICEU la 8845.

Doneaza