Despre gesturi și oameni care fac bine în vreme de pandemie

Mariana (Arnăutu), colega noastră inimoasă care are grijă și în aceste vremuri tumultuoase, așa cum a avut întotdeauna, de copiii din familiile foarte sărace din sectorul 5. Ea a mers ieri pe teren alături de o echipă DGASPC Sector 5 și împreună au vizitat 30 de familii, cărora le-au distribuit pachete cu alimente: lapte, biscuiți, ciocolată și produse de igienă (pastă de dinți, pampers, detergent, gel de duș). Este vorba de familii extrem de vulnerabile cu mulți copii – 100 de adulți și 200 de copii în total, majoritatea de etnie romă, familii cu 2, 3, 4, 5, 6, sau chiar 12 copii. Una dintre aceste familii a primit și o tabletă pe care să o folosească copilul lor școlar pentru a avea acces la educația digitală.

Mariana ne-a povestit că a fost o experiență foarte plăcută să-i vadă pe copii bucurându-se de pachete, dar și aventuroasă, deoarece au ajuns în niște zone destul de periculoase, unde este greu să pătrunzi dacă nu ești de prin partea locului. De asemenea, Mariana ne-a mai spus că toate familiile au fost foarte fericite să vadă că cineva se gândește la ele. Oamenii sunt neliniștiți în situația actuală, mai ales că peste 80% dintre ei se află în șomaj tehnic, iar cei care munceau la negru sau cu ziua au rămas deja fără nici un venit. Adulții își doresc toți să reînceapă serviciul, iar copiii abia așteaptă să se reîntoarcă la grădiniță sau la școală.

Familiile au fost încurajate să stea acasă cu copiii, să păstreze distanța socială, să consume cele primite cu măsură și să nu facă risipă. Toți membrii echipei de intervenție au fost echipați cu gel dezinfectant, mănuși și măști de unică folosința. Cu toate acestea, ei nu au intrat în blocuri, ci au rămas fie în capătul străzii sau la scara blocului, fie în fața porții în cazul celor care stau la curte.

Mulțumim tuturor partenerilor noștri: Ikea Romania, Asociația Șansa Ta și de la Asociația Fă Bine, Colgate Palmolive, Magazinul Cora Alexandriei, DGASPC Sector 5 si DGASPC sector 6.

Mulțumim, Mariana, ești o inspirație pentru noi toți!