O vacanță de care să-și amintească! Experiențe inedite pentru aproape 160 de copii din proiectul ”Școala pentru toți”



Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

Program ”Școala pentru toți”
Axa prioritară: 6 „Educație și competențe”
OS: 6.2, 6.3 6.4, 6.6
Titlul proiectului: „Școala pentru toți-acces la educație de calitate pentru preșcolari, școlari și cadre didactice din Regiunea Nord-Vest”
Beneficiarul proiectului: Fundația World Vision Romania
Codul proiectului: POCU/74/6/18/104571   

O vacanță de care să-și amintească! Experiențe inedite pentru aproape 160 de copii din proiectul ”Școala pentru toți”



     Pentru prima dată în viață, aproape 160 de copii din Aghireșu, Cojocna, Mera, Sânpaul și Poieni, din județul Cluj, au luat parte la o tabără educativă organizată de World Vision România, biroul zonal Cluj, în cadrul proiectului ”Școala pentru toți – acces la educație de calitate pentru preșcolari, școlari și cadre didactice din Regiunea Nord-Vest”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, au fost fost împărțiți în două serii și au petrecut câte 5 zile de neuitat în Brașov, au vizitat orașul și au luat parte la tot felul de activități educative coordonate de Ludic Education SRL din Brașov.

     Astfel, cei aproape 160 de copii au avut parte de seri de cinema, ateliere de pictură și design din ziare, menite să le stimuleze creativitatea, petrecere în pijama sau bal mascat, unde cei mai curajoși și-au etalat talentul la dans și, evident, plimbari prin centrul Brașovului. Au mers de-a lungul zidurilor vechii fortificații și au admirat panorama de pe Turnul Negru, au ascultat poveștile ghidului despre Biserica Neagră și incendiul care a distrus-o sau despre orga impresionantă. E greu de crezut că, după o zi, o săptămână, un an, vor ține minte în ce stil e construită biserica sau câte tuburi are orga, dar de un lucru suntem siguri. Peste ani, când vor vedea la televizor sau vor auzi pe cineva povestind despre Biserica Neagră, vor spune cu mândrie: am fost acolo!

      Au petrecut și o zi în aer liber, cu fotbal, volei, frisbee, tir cu arcul sau vânătoare de comori, iar la final au asistat și la un impresionant foc de tabără pornit sub amenințarea furtunii.  

     Pentru majoritatea acestor copii a fost o experiență unică, mulți n-au mai trecut până acum granițele județului Cluj, n-au socializat niciodată cu atâția oameni și n-au avut parte de atâta confort. Reacția lui Andrei, un băiețel de 9 ani, la micul dejun, când l-am întrebat de ce nu îșipune un pahar de suc, a fost dureroasă: ”Nu am bani la mine!”. S-au bucurat de lucrurile mărunte și au creat momente de care își vor aminti toată viața.