Primavara- educatie nonformala, creativitate si inovatie in cadrul proiectului Alege Scoala- o sansa pentru viitor!

Cluburile tematice din cadrul Proiectul Alege Scoala – o sansa pentru viitor! Valcea se desfasoara saptamanal cu scopul de a susține si stimula interesele si aspiratiile individuale ale fiecărui elev și de a satisface nevoile de dezvoltare personală ale elevilor.

„In calendarul de activitati din cadrul proiectului in aceasta perioada sustinem teme care vin in sprijinul copiilor in functie de varsta si nivelul scolar astfel: teme de initiere si exprimare pentru clasele pregatitoare si clasa a intai, teme de accentuare a talentelor si pasiunilor pentru clasele a doau si a treia si pentru elevii claselor a patra si ciclul gimnazial teme si activiati in care sunt prevazute studiu intensiv si minutios care are rolul de a-ai ajuta pe elevii sa-si dezvolte/cultive talentele, competentele si pasiunile.” a declarat Madalina Litoiu, facilitator proiect.

 „Motto-ul zilei de astazi este INCEARCA!Fiecare grup de lucru este diferit . Pornind de la aceeasi imagine, copiii creza si dezvolta . Unii sunt mai ceativi , altii incearca pana reusesc… Discutam intr-o zi cu un elev de la pregatitoare si mi-a spus: Inainte, acasa, daca incercam ceva si nu imi reusa, renuntam. Acum, lucrul impreuna cu colegii ma ajuta sa nu renunt. Acum imi place sa particip alaturi de colegii mei. Echipa noastra este cea mai tare!” a declarat d-na Ani, invatatoare Mihaesti.

Proiectul Alege Scoala – o sansa pentru viitor! se desfasoara in parteneriat cu Patriarhia Romana si are ca scop prevenirea abandonului scolar timpuriu pentru copii si adulti din 5 comunitati rurale din judetul Valcea: Mihaesti, Dragoesti, Francesti si Danicei.

Obiectivul major al proiectului, prin componenta sa educational-filantropica, presupune activitati multiple   si anume: activitatea catehetica din cadrul „Scolii de duminica”, taberele de creatie, concursul de creatie si, nu in ultimul rand, cursurile de formare a formatorilor.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.