Activităţi remediale pentru copiii din Proiectul Alege Şcoala – o şansă pentru viitor! din judeţul Vâlcea

Săptămânal , în cadrul proiectului Alege Şcoala- o şansă pentru viitor! din Vâlcea  se desfăşoară activităţi remediale pentru copiii de ciclul primar şi gimnaziu.

Astfel săptămână  trecută, pentru 50 de copii de ciclul primar  din Lăunele de Jos şi  Udreşti, comuna Dănicei, activităţile remediale s-au desfăşurat sub forma de joc şi concursuri  tematice .

“La vânătoare de cifre!”, Cifrele ne povestesc…”, Matematica , prietena mea, Cufărul de poveşti, < “ Povestea Literelor” etc. sunt doar câteva teme din multitudinea de activităţi la care participă cu entuziasm copiii din proiectul Alege Şcoala -o şansă pentru viitor!

“Elevii au nevoie de activităţi remediale datorită nivelului socio-economic scăzut, accesului redus la surse de informare, lipsei de educaţie a părinţilor care nu sunt în măsura să-i ajute, lipsei părinţilor, plecaţi în alte ţări, copiii fiind lăsaţi în grija unor bunici, mătuşi, rudelor, care manifestă  dezinteres pentru rezultate şi  performanţe şcolare, riscului mare de eşec şcolar şi nu numai.

In aceste ore, elevii sunt sprijiniţi în efectuarea asistată a temelor, în activităţi de recuperare şcolară şi ameliorare a dificultăţilor în învăţare, precum şi în activităţi de educaţie plastică sau jocuri distractive, cu scop educativ indirect.”a declarat d-na Elena Neagoe, Expert educaţie remedială,  proiect  Alege Şcoala – o şansă pentru viitor! Vâlcea.

Proiectul “Alege Şcoala-o şansă pentru viitor!” se desfăşoară în perioada aprilie 2018- aprilie 2021 de către Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în 5 comunităţi rurale din judeţul Vâlcea şi anume: Mihăeşti, Bujoreni, Drăgoeşti, Frânceşti şi  Daănicei. In cadrul proiectului 1010 copiii vor beneficia de activităţi remediale şi extracurriculare menite să contribuie la prevenirea abandonului şcolar. 

Proiectul Alege Scoala – o sansa pentru viitor! este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Componentã 1- Apel : POCU/74/6/18/18/Operatiune compozitã OS. 6.2, 6.3, 6.4, 6.6
Beneficiar: FUNDAtIA WORLD VISION ROMANIA
Numãrul de identificare al contractului: POCU/74/6/18/106002