WORLD VISION ROMANIA LANSEAZA RUNDA DE FINANTARE PENTRU CREAREA A 5 CENTRE SCOALA DUPA SCOALA

  • Valoarea grantului oferit de Fundatia Vodafone Romania este in valoare de 74.000 euro 

Bucuresti, 24 iunie 2016 – World Vision Romania va implementa in urmatoarele 10 luni proiectul „Educatie pentru Schimbare” printr-un grant in valoare de 74.000 de euro oferit de Fundatia Vodafone Romania prin intermediul Programului Strategic de Investitie in Mediul Rural.

Proiectul dezvoltat de World Vision Romania are ca scop prevenirea abandonului scolar din mediul rural prin sustinerea organizatiilor sau a grupurilor de initiativa locale, mobilizarea resurselor locale si implicarea comunitatii pentru crearea a 5 centre de tip scoala dupa scoala.

„Prin Educatie pentru Schimbare propunem un program educational integrat. Obiectivul final este reducerea abandonului scolar si, pentru a-l atinge, ne propunem sa lucram impreuna cu comunitatile respective, sa le oferim suportul necesar pentru ca schimbarea in educatia copiilor sa porneasca din comunitate si sa fie sustinuta de membrii comunitatilor pe termen lung”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.

Proiectul vizeaza 5 comunitati din judetele Ialomita, Valcea si Dolj si urmareste cresterea capacitatii actorilor comunitari de mobilizare a resurselor locale pentru solutionarea de nevoi la nivel de comunitate. Rata de abandon scolar raportata de parintii din mediul rural in 2016, in urma evaluarii programelor desfasurate de World Vision Romania, evidentiaza o crestere cu 21% in 2016 fata de 2014, in judetul Valcea si cu 41 % in judetul Ialomita. In judetul Dolj, desi situatia a evoluat pozitiv fata de 2014, factorii de risc ai abandonului scolar sunt inca ȋngrijoratori. Scaderea ratei de abandon la 1.99% in 2015 s-a inregistrat in conditiile scaderii populatiei scolare cu 7.680 de elevi, iar principala cauza a abandonului a ramas conditia precara, cu impact mai mare la ciclul gimnazial – un procentaj de peste 45% -, la invatamantul liceal vorbindu-se de aproape 31%.

Cel putin 120 de copii din comunitatile rurale din judetele vizate vor fi implicati in activitati de tip scoala dupa scoala in vederea prevenirii abandonului scolar, pe parcursul a 8 luni.

Beneficiarii directi ai programului de finantare vor fi organizatiile comunitare care vor solicita finantare pentru a initia si dezvolta centre de tip scoala dupa scoala si educatie remediala in cele 3 judete vizate. Organizatiile vor fi selectate in baza unui regulament de concurs, elaborat si diseminat de catre Fundatia World Vision Romania si vor beneficia atat de sprijin financiar, de asistenta in implementare cat si de un program de capacitare organizationala.

Scopul proiectului „Educatie pentru Schimbare” dezvoltat de World Vision Romania este de a sustine dezvoltarea comunitatilor prin implementarea de programe educationale integrate in 5 comunitati rurale din judetele Valcea, Ialomita si Dolj. Pentru mai multe detalii despre proiect va invitam sa accesati http://www.worldvision.ro/educatie-pentru-schimbare-a832.html

Programul Strategic de Investitie in Mediul Rural pe care Fundatia Vodafone Romania il deruleaza in toate judetele tarii si care sustine devoltarea de proiecte in domeniile educatiei si serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire nationala, derulat de o fundatie. In prima editie, desfasurata ȋn perioada februarie 2015 – iulie 2016,  Fundatia Vodafone Romania a acordat o finantare totala de 653.645 de euro.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o fundatie crestina care pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Suntem parte din marea familie World Vision International, prezenta in aproape 100 de tari din intreaga lume.

Inspirati de valorile crestine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. Din 1990, de cand ne-am inceput activitatea in Romania, am sprijinit peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

Noi credem in dreptul copiilor de la sate si de la oras la sanse egale si de aceea in comunitatile rurale in care suntem prezenti desfasuram programe de dezvoltare comunitara pe termen lung, cu accent pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin.

 Totodata, desfasuram programe de advocacy prin care militam pentru respectarea drepturilor copiilor, precum si programe de interventie umanitara de urgenta prin care pregatim comunitatile pentru a face fata unor catastrofe naturale si le sprijinim in momentul in care se confrunta cu astfel de probleme.

 Prin tot ceea ce facem ne propunem un singur lucru – sa le asiguram copiilor, in special celor mai vulnerabili, sansa de a-si dezvolta potentialul si de porni pe drumul spre o viata demna.

www.worldvision.ro,http://www.facebook.com/WorldVisionRomaniahttp://blog.worldvision.ro/

 
Despre Fundatia Vodafone

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 18 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.