„PAINE SI MAINE”, WORLD VISION LANSEAZA UN APEL IMPOTRIVA SARACIEI SI A ABANDONULUI SCOLAR

Bucuresti, 28 Martie 2016 – World Vision Romania lanseaza programul „Paine si Maine”, menit sa asigure unui numar de 2.500 de copii, din zonele defavorizate, o masa calda in fiecare zi si sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, programul urmarește in egala masura asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor și diminuarea ratei abandonului scolar in satele sarace din judetele Vaslui, Dolj si Valcea.

Echipa World Vision Romania a pregatit, prin parteneriate la nivel local, condițiile pentru livrarea hranei și asigurarea suportului scolar in cadrul unitatilor de invatamant.

Trebuie sa spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educatie si sa tratam direct sursa problemelor. Nu ne putem permite ca, din cauza saraciei de azi, copiii care vor asigura painea de maine a generațiilor viitoare sa rateze șansa sa se dezvolte normal și sa-și caștige traiul cu demnitate. Copiii nu ajung la scoala pentru ca sunt flamanzi, nu au cele necesare si nu are cine sa ii sustina in demersul educational. Devin astfel adulti fara pregatire, cu sanse de angajare reduse, care isi formeaza familii cu aceleasi probleme, generatie dupa generatie”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania.
In cei 25 de ani de activitate, World Vision a radiografiat permanent starea comunitatilor sarace din zona rurala, studiile realizate aratand ca este necesara abordarea din mai multe unghiuri, simultan, a problemei saraciei.
„Interventia in comunitate si in familiile sarace este dificila, se izbeste uneori de situatii greu de imaginat iar copiii sunt principalele victime. De aceea, in paralel cu proiectele de dezvoltare economica și transformare a comunitatii, trebuie sa tintim la aducerea copiilor la scoala, asigurandu-ne ca ajutorul ajunge direct la ei, in forma de care au nevoie. Nu mai avem timp de pierdut”, adauga Daniela Buzducea.
Fundatia lanseaza astazi un apel pentru toti cei care cred in puterea educatiei și care vor sa contribuie la , asigurarea hranei  copiilor din satele sarace. Astfel, organizația  ofera doritorilor  mai multe cai pentru implicarea financiara:
• Donatii directe pe pagina www.painesimaine.ro
• 2 Euro prin SMS cu textul PAINE la 8844
• Direcționarea a 2% din impozitul pe venit pana pe 25 mai 2016
• Sponsorizari
Tocmai pentru a atrage atenția asupra efectului saraciei in viața copiilor și mai ales pentru a sublinia legatura cu abandonul școlar, campania pentru programul”PAINE și MAINE” se va desfașura sub sloganul „Unii copii mananca doar litere”. Toate informațiile privind programul de masa calda se gasesc pe site-ul dedicat www.painesimaine.ro
World Vision desfașoara in continuare si alte proiecte de regenerare rurala, pentru a asigura interventia si la nivelul familiilor si comunitatilor, prin programe de educatie si pregatire profesionala pentru adulti, livreaza bazele pentru revalorificarea meseriilor traditionale sau pentru initierea de mici afaceri sustenabile, deruleaza proiecte de educatie pentru sanatate si igiena, hranirea corecta a copiilor sau refacerea unitatilor de invatamant si de asistenta medicala.
Despre World Vision Romania
World Vision Romania este o fundație crestina care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Fundația se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. 
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 25 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete. 
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.
www.worldvision.ro, 
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,
http://blog.worldvision.ro/
Gabriela GRAMA
Specialist Comunicare si Relatii Publice
Fundatia World Vision Romania
Tel: 0731 411 611
E-mail: gabriela_grama@wvi.org