Cluj, 21.10.2015 | Fundatia World Vision Romania, in calitate de partener al Asociatiei Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala, implementeaza proiectul “Inclusiv-Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din Romania” alaturi de Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, Fundatia pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual si Landsbond der Christelijke Mutualiteiten.
Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelul de calificare a 1,200 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile din 6 regiuni ale Romaniei (Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Sud-Est, Vest si Bucuresti-Ilfov).
In data de 21.10.2015 a avut loc in incinta Hotelului Napoca, Cluj-Napoca, conferinta cu tema ”Angajabilitatea perceputa a grupurilor vulnerabile si factorii relationati cu aceasta”. Aceasta conferinta face parte din Campania de informare si constientizare a nevoilor de imbunatatire a accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii. Principalele teme dezbatute au vizat:
Autoeficacitatea si evaluarea globala a propriei persoane. Cautarea unui loc de munca: comportamente, bariere perceputa.
Munca, angajabilitate perceputa si capital social.
Munca, angajabilitate perceputa si capital social.
Temele au fost alese in urma rezultatelor obtinute la cercetarea desfasurata la nivel national in cadrul proiectului. Rezultatele cercetarii arata, ca atat la nivelul intregului esantion cat si pentru fiecare categorie de grup vulnerabil in parte intre angajabilitatea perceputa, autoeficacitate si evaluarea globala a propriei persoane este o relatie pozitiva semnificativa. Adica o persoana care se autoevalueaza ca avand potential de a fi angajata este o persoana care are incredere in propria persoana si in propriile abilitati si crede ca are control si influenta asupra propriei cariere. In cadrul grupurilor analizate exista subcategorii care sunt mai vulnerabile decat altele in ce priveste atat angajabilitatea perceputa cat si factorii relationati cu aceasta: autoeficacitate, evaluarea globala a propriei persoane, comportamentele de cautare a unui loc de munca, barierele percepute in cautarea unui loc de munca, suportul social etc. Aproape pentru toate categoriile de grup vulnerabil investigate, persoanele aflate in urmatoarele subcategorii sunt cele mai dezavantajate: situatia de deprivare materiala severa, nivelul redus de educatie, varsta de peste 45 ani, lipsa unui loc de munca, mediul de rezidenta (rural sau urban mic).
Au luat parte la acest eveniment reprezentanti ai mediului universitar, ai agentiilor publice si private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare, angajatori, sindicate, mass-media, voluntari si alti reprezentanti ai societatii civile.
Au luat parte la acest eveniment reprezentanti ai mediului universitar, ai agentiilor publice si private care furnizeaza servicii sociale si de ocupare, angajatori, sindicate, mass-media, voluntari si alti reprezentanti ai societatii civile.
Mai multe detalii se gasesc pe pagina dedicata proiectului: www.inclusiv.eu