WORLD VISION ROMANIA DESCHIDE LINIA DE SMS 8825 PENTRU DONATII DE 2 EURO DESTINATE SPRIJINIRII COPIILOR SIRIENI

CONTRACTAREA SERVICIILOR SOCIALE – O SOLUTIE PENTRU PENTRU A RASPUNDE EFICIENT LA NEVOIA DE SERVICII SOCIALE A GRUPURILOR VULNERABILE
octombrie 14, 2015
AUTOEFICACITATEA SI EVALUAREA PROPRIEI PERSOANE. CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA: COMPORTAMENTE SI BARIERE
octombrie 21, 2015

Bucuresti, 15 octombrie 2015 – Incepand cu data de 15 octombrie devine activa, pentru 3 luni, linia de SMS 8825 prin intermediul careia pot fi donati cate 2 euro pentru ajutorarea copiilor sirieni afectati de fenomenul migratiei.

World Vision Romania a initiat Campania “Ajuta copiii refugiati din Siria! Ei n-au nicio vina, dar sunt cei mai afectati!” prin care doreste sa sprijine zecile de mii de copii si mame cu nou-nascuti care si-au parasit caminele ca urmare a conflictului intern din Siria. Acesti copii sunt acum in pericol sa devina malnutriti, sa fie abuzati si exploatati.

“E nevoie mai mult ca oricand de solidaritate, responsabilitate si incredere. E momentul ca impreuna sa actionam rapid pentru a asigura conditii decente copiilor din taberele de refugiati. Cifrele neoficiale arata ca peste 8.000 de copii umbla acum neinsotiti pe strazile din Serbia si Croatia, fiind nevoiti sa doarma sub cerul liber, in prag de iarna, fara sa beneficieze de hrana sau asistenta medicala primara”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision Romania. 

Conform ultimelor cifre furnizate de UNHCR, peste 4.013.000 oameni au parasit Siria de la inceputul conflictului intern si, potrivit estimarilor, numarul lor va ajunge la 4,27 milioane pana la sfarsitul anului. In Europa au fost inregistrate aproape 429.000 cereri de azil ale cetatenilor sirieni incepand din anul 2011 si se asteapta ca numarul acestora sa creasca.

Prin campania de strangere de fonduri prin SMS lansata astazi, World Vision Romania se alatura demersului fundatiei derulat la nivel international de sustinere din punct de vedere umanitar a acestor oameni. Pana in prezent au fost distribuite pachete cu produse alimentare si apa potabila, precum si produse de igiena personala. La fiecare sfarsit de saptamana, echipe ale organizatiei World Vision, special pregatite pentru astfel de situatii, au mers in taberele de refugiati si au stat de vorba cu copiii afectati de aceasta criza.

La nivel international, World Vision le-a oferit constant sprijin refugiatilor inca din martie 2011. In tot acest timp, peste 2 milioane de persoane au beneficiat de hrana, apa, produse de igiena si sprijin pentru continuarea educatiei copiilor.

Mai multe informatii despre implicarea WVR in criza refugiatilor sirieni puteti gasi la
http://www.worldvision.ro/refugiati/proiecte/siria-p1224.html
iar despre implicarea World Vision International
http://www.wvi.org/syria-crisis

Pe site-ul donatie.ro puteti afla in timp real cate SMS-uri s-au strans pentru Campania “Ajuta copiii refugiati din Siria! Ei n-au nicio vina, dar sunt cei mai afectati!”.
Campanie desfasurata cu sprijinul Orange, Telekom Romania Mobile, Vodafone si ARC. Suma alocata cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. In retelele Orange si Telekom Romania Mobile pentru cartelele preplatite, TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplatite, in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.

Despre World Vision Romania

World Vision Romania este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.  In 25 de ani de prezenta in Romania, am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete.
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.


Pentru mai multe detalii:

Silvia Boncutiu
PR & Communication Officer
0743001391
silvia_boncutiu@wvi.org
www.worldvision.ro  
http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,http://blog.worldvision.ro/

Donează