PESTE 80 DE COPII DIN COMUNITATILE CLUJENE SE BUCURA DE SECURITATE ALIMENTARA

Cluj, 07.08.2015 | World Vision prin birou zonal Cluj a donat in urma cu cateva zile 150 de capre si trei tapi in cadrul proiectului economic „Goats for a better life”. Donatiile au drept scop securitatea alimentara si asigurarea de hrana sanatoasa pentru familiile din judet.

Cele peste 150 de animale au fost donate in 6 sate izolate din comunitatile Aghiresu si Caseiu. In total, 30 de familii din cele doua comunitati au primit cate cinci capre. Datorita acestei actiuni, 84 de copii – 44 de fete 40 de baieti – se bucura de securitatea alimentara, iar parintii lor au siguranta ca le pot oferi in fiecare zi hrana sanatoasa.

Printre beneficiarii proiectului se numara si o familie cu 9 copii – cel mai mic are abia 2 ani, in timp ce cel mare este student. Niciunul dintre parinti nu are un loc de munca, iar singurele venituri provin din agricultura. Cei doi lucreaza pamantul familiei si se ocupa cu cresterea animalelor. In acest fel, acestia reusesc sa isi intretina copiii la scoala si sa le ofere sansa sa-si depaseasca conditia.

Pentru a crea sustenabilitate in cadrul comunitatii, beneficiarii din aceasta etapa a proiectului vor dona mai departe, in primava anului viitor, cate un iedut altor familii aflate la limita subzistentei.

Proiectul „Goats for a better life” se adreseaza familiilor cu multi copii, cu o situatie materiala grea. O conditie necesara este ca beneficiarii sa arate ca dobandesc cunostinte minime de cresterea animalelor, ca le pot asigura hrana si adapostul necesar caprelor. Pe langa cele 30 de familii care au beneficiat in aceasta etapa de donatia de animale, alte 68 de familii au primit in 2014, prin intermediul proiectului derulat de World Vision Romania, 325 capre si 7 tapi.

Contact:
Silvia Boncutiu | Communication Officer – World Vision Romania – Biroul Zonal Cluj
Tel: 0743 001 391 | Email: silvia_boncutiu@wvi.org