Elevii de azi, fermierii de mâine, premiaţi pentru rezultate deosebite la practica

9.06.2015 | Zece liceeni de la Colegiul Ţara Bârsei din localitatea Prejmer vor fi premiaţi cu laptopuri şi tablete pentru rezultatele obţinute la sesiuni de practică online şi offline. Colegiul Ţara Bârsei din Prejmer găzduieşte miercuri, 10 iunie 2015, orele 11:00, festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate deosebite la stagiile de practică “blended learning” […]

Zece liceeni de la Colegiul Ţara Bârsei din localitatea Prejmer vor fi premiaţi cu laptopuri şi tablete pentru rezultatele obţinute la sesiuni de practică online şi offline.

Colegiul Ţara Bârsei din Prejmer găzduieşte miercuri, 10 iunie 2015, orele 11:00, festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate deosebite la stagiile de practică “blended learning” organizate prin proiectul “Elevul de azi, fermierul de mâine”.

Activitatea de practică – actualmente descurajată de lipsa unui program naţional, structurat şi atractiv pentru companii – este esenţială pentru formarea specialiştilor, deoarece le completează pregătirea cu informaţii, deprinderi şi comportamente care pot fi dobândite exclusiv într-un mediu adecvat, cu îndrumarea celor avizaţi.

În ultimele două luni, tinerii de la Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Ţara Bârsei Prejmer au avut şansa să facă practică “ca la carte”, fiecare clasă câte o săptămână, la Ferma Agrovision din satul braşovean Criţ – fermă demonstrativă administrată de World Vision România – şi într-o pensiune din aceeaşi localitate.

Simultan, liceenii de la specializările veterinar, agroturism sau industrie alimentară şi-au testat cunoştinţele deprinse la practică folosind aplicaţia web “Fermier de viitor”, disponibilă la pesite-ul proiectului. Aplicaţia conţine replici virtuale ale mediului şi proceselor de lucru corespunzătoare profilurilor şi îi ajută reţină materia într-o manieră familiară şi prietenoasă, asemănătoare jocurilor online.

Cele mai bune rezultate la practica online le-au avut elevii claselor a IX-a şi a X-a specializările tehnician veterinar şi agroturism, iar punctajul maxim a fost atins de George Ciprian Potlogea, elev în clasa a X-a. Criteriile de acordare a premiilor au fost gradul de implicare şi rezultatele la activitatea de practică de la fermă sau pensiune, nivelul de utilizare a aplicaţiei web şi rezultatele la învaţătură pe anul şcolar în curs de finalizare.

O parte dintre elevi vor fi premiaţi în cadrul festivităţii de mâine, iar în data de 7 iulie 2015 vor primi diplome şi premii şi liceenii care participă la activităţile de practică din cursul lunii curente.

“Elevul de azi, fermierul de mâine”, proiect cofinanţat din fonduri europene, urmăreşte să echipeze tinerii din învăţământul agricol sau preliceal cu abilităţi, cunoştinte şi experienţe menite să-i stimuleze să urmeze studii de profil şi să adopte meseriile studiate.

Vezi fotografii de la evenimente.