Stiri si comunicate 2017 2016 Arhiva Studii și rapoarte Mapa de presa Aparitii in presa Te afli aici:»Acasa»Presa»Stiri»2015»Cutremurul din Nepal lasa in urma zone rurale devastate. World Vision trimite ajutoare CUTREMURUL DIN NEPAL LASA IN URMA ZONE RURALE DEVASTATE. WORLD VISION TRIMITE AJUTOARE

Eforturile de ajutorare a zonelor rurale devastate de cutremur din Nepal impiedicate de distante, drumuri blocate si versanti abrupti

COMUNICAT DE PRESA WORLD VISION INTERNATIONAL
KATHMANDU, Nepal – 27.04.2015 center

• 25 la suta din populatia rurala este in continuare disparuta
• echipele de cautare si salvare inca nu au ajuns in zonele izolate
• duminica, World Vision a adus provizii pentru 100.000 de oameni si a inceput distribuirea de paturi si materiale pentru adaposturi
Dupa zile de incercari, echipele World Vision au descoperit astazi , pagube importante produse de cutremurul masiv de sambata si o nevoie acuta de provizii de baza in satele izolate de langa Kathmandu.

Unele dintre satele cele mai izolate se afla la o distanta de trei zile de alte orase, chiar si atunci cand drumurile sunt practicabile. Intr-un sat, toate cele 176 de case au fost distruse si 25 la suta din populatie este inca disparuta. In aceste zone nu au fost inca initiate operatiuni de cautare si salvare , iar timpul se scurge in defavoarea celor care nu au fost gasiti pana acum.

Matt Darvas de la World Vision a ajuns ieri in satul Gorkha. „Mi se spune,”Nimeni nu intra si nimeni nu iese”, a comentat el. „Copiii sunt infometati, insa cele mai multe familii depoziteaza hrana in case, asa ca atunci cand acestea s-au prabusit, au pierdut accesul la hrana.”

„Aceste sate sunt imprastiate pe versanti abrupti, si chiar si elicopterele aterizeaza dificil din cauza norilor foarte josi „, a spus Darvas.

World Vision avea deja provizii depozitate in Nepal si alte zone din Asia. Ieri, grupul de ajutor umanitar a inceput distribuirea de materiale pentru adaposturi si paturi pentru aproximativ 1.000 de familii. Consumabile suplimentare sunt aduse la un depozit regional si includ truse de igiena, truse de gatit, plase de tantari, saci de dormit si saltele, galeti si tablete de purificare a apei.

World Vision planuieste sa ajute 100.000 de oameni din Bhaktapur, Gorkha, Kathmandu, si zonele Lamjung si Lalitpur cu provizii, adapost, apa curata si salubrizare, precum si prin programe de protectia copilului, educatie si sanatate.

De asemenea organizatia va construi spatii prietenoase pentru copii in Kathmandu, Lamjung si Gorkha. Aceste spatii sunt zone sigure amenajate pentru joaca, muzica si activitati pentru copii, astfel incat acestia sa aiba un loc sigur unde sa stea in timp in aceasta perioada de tranzitie.

World Vision accepta donatii in sprijinul raspunsului sau la cutremur. Donatiile pot fi facute pe site-ul www.WorldVision.org, prin sms cu textul NEPAL la 777444 (donatie automata de 10 dolari), sau sunand la 1-888-562-44531-888-562-4453 FREE (1-888-56-CHILD1-888-56-CHILD FREE).

Media contact
Laura Blank – International News Director
lblank@worldvision.org , tel: 646.245.2496646.245.2496
Lauren Fisher – International News Manager
lafisher@worldvision.org , mobile: 206.310.5476206.310.5476

***

Despre World Vision:

World Vision Romania este o organizatie crestin-umanitara care desfasoara programe de interventii in caz de calamitate, dezvoltare si advocacy. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.
Pentru mai multe informatii va rugam accesati www.WorldVision.org/media sau urmariti-ne pe Twitter @WorldVisionNews