INCURSIUNE PRIN UNIVERS PENTRU BURSIERII „VREAU IN CLASA A NOUA” DIN CLUJ

Cluj, 13.03.2015 | Bursierii programului „Vreau in clasa a noua” din Cluj au avut sansa sa „calatoreasca” prin Univers. Prin intermediul unui planetariu mobil, tinerii au explorat atat planete din Sistemul Solar, cat si roiuri de stele si nebuloase. Mai mult, constelatiile au fost prezentate in viziunea strabunilor, iar legendele si miturile din vechime au fost „sarea si piperul” evenimentului.

Pe parcursul spectacolului, bursierilor „Vreau in clasa a noua” din Cluj le-au fost prezentate constelatiile in viziunea strabunilor si au aflat legendele ce stau la baza Sistemului Solar. Acestia au aflat cum s-au format zodiile, dar si secretele galaxiei Calea Lactee. De asemenea, au invatat cum sa marcheze Carul Mare sau Carul Mic, dar si Steaua Polara.

Pentru a afla toate acestea, elevii si-au luat locurile intr-o cupola cu diametrul de opt metri, dotata cu un sistem de proiectie ce beneficiaza de tehnologie digitala, instalata in incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Despre Programul “Vreau in Clasa a noua”

Prin bursele sale la liceu, World Vision Romania promoveaza rolul educatiei si ofera sanse copiilor din mediul rural care au potential si sunt motivati sa isi continue studiile la liceu sau scoala profesionala.

Lunar sunt organizate si sustinute activitati de socializare – intalniri de intercunoastere pe diverse teme educative adecvate varstei tinerilor, tabere, excursii – care au ca scop dezvoltarea capacitatii de adaptare a elevilor la solicitarile mediului social si scolar.

Programul „Vreau in clasa a noua” a fost initiat in anul 2008 si a devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte desfasurate de World Vision Romania cu finantare oferita de donatori romani. Prima generatie de bursieri „Vreau in clasa a noua” a absolvit in iunie 2011 si de atunci alti tineri isi vad visul implit: terminarea liceului si sansa la un viitor mai bun.

Vezi mai multe despre programul de burse „Vreau in clasa a noua” aici.