WORKSHOP – “INTEGRARE SOCIO-EDUCATIONALA A GRUPURILOR VULNERABILE. MODELE DE BUNA PRACTICA SI MECANISME DE PREVENIRE A RISCULUI.”

COMUNICAT DE PRESA

CRAIOVA, 12.03,2015 – Fundatia World Vision România a organizat joi, 12 martie 2015, masa rotunda cu tema “Integrare socio-educationala a grupurilor vulnerabile. Modele de buna practica si mecanisme de prevenire a riscului”, eveniment desfasurat in cadrul proiectului “Inclusiv-Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din România.”

Masa rotunda face parte dintr-o serie de 24 de evenimente desfasurate in 6 regiuni ale României in cadrul “Campaniei de informare si constientizare a nevoilor de imbunatatire a accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii.” La intalnire au luat parte reprezentanti ai agentiilor publice sau private cu atributii in domeniul social, reprezentanti ai societatii civile, voluntari si reprezentanti mass-media. Principalele teme dezbatute au vizat:

Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limiteaza accesul la educatie si ocupare
Exemple de bune practici locale in integrarea de persoane apartinând grupurilor vulnerabile pe piata muncii
Constientizarea si reducerea prejudecatilor si stereotipurilor pe care le intâmpina grupurile vulnerabile.

De asemenea, intâlnirea a adus in discutie utilitatea punerii in practica a proiectelor cu privire la insertia socio-educationala a grupurilor vulnerabile, exemple de succes sau provocari de care s-au lovit persoanele prezente.

,,Ne bucuram ca am reusit astazi sa cream un cadru de dialog deschis care a adus in centrul atentiei principalele provocari de care ne lovim in procesul de integrare şi reintegrare pe piata muncii a persoanelor vulnerabile. Impreuna am facut un pas inainte spre gasirea de solutii durabile care sa ne ajute sa desfasuram programe de interventie si sa oferim servicii sociale cu rezultate cât mai bune”, a spus Vasilica Cirlugea, Coordonator regional Sud-Vest.

Proiectul Inclusiv isi propune cresterea nivelului de calificare a 1200 de persoane apartinând grupurilor vulnerabile din 6 regiuni ale României (Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Sud-Est, Vest si Bucuresti-Ilfov), prin furnizarea de programe integrate de consiliere si formare profesionala in vederea integrarii sau reintegrarii pe o piata a muncii flexibila si incluziva.

Obiectivele proiectului vizeaza furnizarea unui pachet de servicii integrate (sprijin social, sprijin juridic, consiliere vocationala, activitati de dezvoltare personala) adaptate nevoilor specifice ale grupurilor defavorizate, implementarea de programe calificare/ recalificare (curs de bucatar, lucrator comercial, coafor, electrician in constructii, ospatar, barman), realizarea unor activitati de cercetare si a unor campanii de informare si constientizare.

World Vision România, in calitate de partener al Asociatiei Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare si Incluziune Sociala, implementeaza acest proiect alaturi de Universitatea Babes Bolyai Cluj Napoca, Fundatia pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual si Landsbond der Christelijke Mutualiteiten.

Proiectul INCLUSIV este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Perioada de desfăşurare a proiectului este de 18 luni, respectiv 23.04.2014-22.10.2015. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.129.620 lei, din care 10.906.820 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă aprobată. – www.inclusiv.ro

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Vasilica Cirlugea, Coordonator regional Sud-Vest – 0731 444 783, vasilica_cirlugea@wvi.org

„Inclusiv – Retea de centre suport pentru integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii in 6 regiuni din Romania” POSDRU/165/6.2/S/142913

Investeste in oameni!
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane
2007-2013
Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de interventie 6.2 „Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”

www.inclusiv.ro

Despre World Vision România

World Vision este o organizatie creştina, care desfaşoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare şi advocacy punând in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile şi comunitatile, in scopul depaşirii saraciei şi nedreptatii. Inspirati de valori creştine, lucram cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.

World Vision România este o organizatie partenera a World Vision International, prezenta in peste 100 de tari din intreaga lume. De mai mult de 25 ani dezvoltam in România programe in aproape 400 de comunitati rurale din 8 judete. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 500.000 de copii si adulti.

Prin activitati de reintegrare familiala, dezvoltare comunitara, proiecte de sanatate, programe de educatie, dezvoltare economica, asistenta umanitara in cazul situatiilor de urgenta, stimulam o atitudine activa şi implicarea in schimbarea conditiei de saracie din România, având ca scop final bunastarea copilului.