CAMPANIA DE CRACIUN NE-A ADUS DONATORI PENTRU 200 DE COPII. CAMPANIA CONTINUA!

COMUNICAT DE PRESA
Bucuresti, 18 ianuarie 2015. „Colindator de Viitor”, campania de Craciun a Fundatiei World Vision Romania, a atras donatori individuali romani pentru 190 de copii saraci din judetele Dolj, Vaslui, Cluj, Valcea si Ialomita. Fiecare dintre cei 190 de donatori va contribui lunar cu 68 lei, banii colectati strangandu-se Intr-un coş comun, din care se vor finanta proiecte de educatie şi sanatate specifice fiecarei zone In care World Vision Romania activeaza.

Campania „Colindator de Viitor” sustine Donator de Viitor, programul de dezvoltare comunitara al fundatiei, prin care World Vision Romania intervine In zonele cele mai sarace din Romania. De la startul programului in octombrie 2013 si pana In ianuarie 2015, 765 persoane au devenit donatori lunari sustinand copiii cu doar 2,5 lei pe zi.

Tot In perioada sarbatorilor de iarna World Vision le-a oferit cadouri copiilor din mediul rural, prin programul de dezvoltare comunitara, precum si prin colaborarea cu diferite companii care au facut donatii, dupa cum urmeaza: jud. Vaslui (cadouri In valoare de 25.000 lei), jud. Cluj (cadouri In valoare de 40.500 lei si donatii de la parteneri In valoare de 15.000 lei), jud. Valcea (cadouri In valoare de 9.000 lei si donatii de la parteneri In valoare de 21.700 lei).

Fa bine si dupa Craciun

In luna ianuarie, World Vision Romania continua campania sub sloganul „Fa bine si dupa Craciun”, prin care alaturi de vedeta Pro TV, Oana Cuzino, va Incerca sa convinga romanii sa faca fapte bune si dupa Craciun.

A trecut Craciunul, a trecut si Anul Nou si iata ca am reusit sa strangem bani pentru copiii nevoiasi de care are grija World Vision prin programele pe care le desfasoara In satele romanesti. Am deschis o usa, am vazut ca se poate, am Intrezarit speranta. Insa e doar Inceputul. Copiii acestia, dintre care multi nu au apa curenta, electricitate, nu merg la medic deloc, au nevoie de orice ajutor, pe tot parcursul anului. Practic cu 2,5 lei pe zi, fiecare roman poate ajuta un copil. Unii sunt mai norocosi, altii mai putini. Haideti sa-i ajutam pe acestia din urma, ai un sentiment minunat atunci cand reusesti sa schimbi viitorul unui copil si stii ca viata lui e mai buna pentru ca pur si simplu ai putut sa-l ajuti”, a declarat Oana Cuzino, ambasador World Vision Romania si gazda emisiunii Ce se Intampla doctore? de la Pro TV.
,,De anul trecut am decis sa donez 68 lei pe luna prin intermediul World Vision, adica 2,5 lei pe zi, ca sa o sustin pe Damiana, o fetita de sapte ani din programul Donator de Viitor. Mi-a placut foarte mult ideea programului de a putea coresponda si de a avea o relatie de durata cu copilul sponsorizat. Ma bucur ca sprijinul meu merge atat catre Damiana, cat si catre comunitatea In care traieste. Sunt lucruri care raman si de care se pot bucura si alti copii. Din octombrie, ,,am adoptat” si o gradinita din judetul Dolj. Pana acum am mers la gradinita de doua ori: prima data cu materiale educationale, iar a doua oara cu cadouri de la Mos Craciun pentru toti prichindeii. Rasplata lor a fost uriasa: am primit zambete si o gramada de Imbratisari sincere. Daca fiecare dintre noi ar face un gest, oricat de mic, lucrurile se vor schimba In bine„, a declarat Alina Tobos din Craiova, unul dintre donatorii din cadrul programului Donator de Viitor, initiat de fundatia World Vision.

Stim ca sarbatorile de iarna sunt o perioada cand lumea e mai darnica si mai atenta la nevoile celorlalti. Si asta s-a vazut In rezultatele acestei campanii. Am reusit sa atragem donatori, oameni generosi alaturi de care asiguram viitorul a Inca 190 de copii, ajutandu-i sa mearga la scoala, sa aiba cele necesare – haine, pantofi, rechizite, sa fie sanatosi si protejati. Astfel comunitatea Donatorilor de Viitor numara astazi 765 de persoane. Problema esta ca toti acesti copii au nevoie de ajutorul nostru tot timpul. Si ce ocazie mai buna, decat sa Incepem 2015 In forta, cu fapte bune? Campania noastra In sprijinul programului Donator de Viitor se desfasoara In continuare tocmai pentru ca trebuie sa-i ajutam pe acesti copii si dupa ce Craciunul a trecut”, a declarat Oana Serban, PR & Communications Manager World Vision Romania.

Romania are cei mai saraci copii din UE
• In mediul rural, 1 din 8 copii merge uneori sau Intotdeauna la culcare flamand, In creştere cu 2{e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3} fata de 2012. Procentul celor care se duc Intotdeauna la culcare flamanzi s-a dublat la 4{e6e731e9404c5d083b1872c109ac7c84e7968293d9454ba5a91529987a12e9c3} fata de 2012.
• 1 din 5 copii Intre 0 şi 5 ani nu a fost la medic In ultimul an şi aproape jumatate dintre aceştia au avut boli respiratorii
• 1 din 5 copii munceşte Inainte sau dupa şcoala şi 1 din 8 copii absenteaza de la scoala pentru a munci In gospodarie

Conform studiului “Bunastarea Copilului in Mediul Rural” realizat de World Vision, Romania continua sa aiba cei mai saraci copii din Uniunea Europeana, iar jumatate dintre aceştia locuiesc In mediul rural. Copiii de aici provin din familii sarace, cu un singur tip de venit, avand adesea doar alocatia copiilor sau un venit social. Pentru copii din mediul rural, munca si nu joaca sau educatia este preocuparea lor zilnica. Cei mici merg adesea la culcare flamanzi si se simt marginalizati In comunitate si chiar In familia din care provin.

Acelasi studiu mai arata ca saracia acestor copii Inseamna: nutritie precara, resurse limitate pentru participarea scolara, acces limitat la servicii, marginalizare, rezultate scolare slabe, toate acestea avand un impact semnificativ asupra dezvoltarii si evolutiei lor pe tot parcursul vietii. Programul Donator de Viitor Işi propune sa schimbe destinele acestor copiii şi sa le ofere motive sa spere ca viata lor poate urma un alt curs, diferit de cel al parintilor lor.

Cum lucreaza World Vision pentru a scoate din saracie copiii Romaniei?

Fundatia World Vision Romania lucreaza Impreuna cu comunitatile pentru a rezolva problemele cu care se confrunta aceştia astfel Incat membrii ei sa devina capabili sa-şi Ingrijeasca mai bine copiii. Programele World Vision de dezvoltare comunitara se desfaşoara pe termen lung, cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Prin parteneriatul cu World Vision, comunitatea se transforma, iar viata copiilor şi a familiilor lor se schimba In bine – copiii vor putea ajunge mai uşor la scoala, vor avea conditii mai bune de studiu, acces la servicii medicale de calitate şi ocazii de a ieşi In lume şi de a cunoaşte alti oameni, iar parintii lor vor avea mai multe oportunitati profesionale şi antreprenoriale.

Contact: Oana Serban, Manager Comunicare & PR, oana_serban@wvi.org, 0736 444 822

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie creştina, care desfaşoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara şi advocacy punand In centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile şi comunitatile rurale, In scopul depaşirii saraciei şi nedreptatii. Inspirata de valori creştine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen.

World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent In aproape 100 de tari din Intreaga lume. In 25 de ani de prezenta In Romania am desfaşurat programe pentru mai mult de 500.000 de copii şi adulti, In 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede In dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea, In comunitatile rurale unde este prezenta, desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducerea abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii In care traiesc. Prin proiectele noastre, ne concentram pe transformarea comunitatilor si membrilor acestora pentru a realiza o viata Implinita pentru fiecare copil. 

http://www.facebook.com/WorldVisionRomaniahttp://blog.worldvision.ro/