WORLD VISION IMBRACA IN POVESTE SARBATORILE COPIILOR DIN SATE DOLJENE

COMUNICAT DE PRESA

Craiova, 19.12. 2014 – Pentru a aduce bucurie si culoare in suflet copiilor de la sat, cu ocazia sarbatorilor de iarna , World Vision Romania prin Biroul Zonal Dolj, a organizat mai multe evenimente si donatii de cadouri. Au primit dulciuri din partea fundatiei 3.919 copii, iar mai multe daruri cu jucarii, dulciuri, rechizite si articole de imbracaminte au ajuns de la partenerii nostri la 225 de prescolari si elevi de scoala primara.

Sprijin din partea companiilor si partenerilor din Craiova

Un real ajutor a venit din partea a sase companii doljene – Hella, Ubisoft, Netrom, ProCredit Bank, Kirchhoff, Cummins Generators – si a donatorului individual Alina Tobos care au devenit Mos Craciun pentru 225 de copii din 7 gradinite si scoli primare. Fiecare copil, alaturi de educatoarea sau invatatoarea sa, a scris o scrisoare catre Mos Craciun, iar angajatii firmelor s-au straduit sa indeplineasca cat mai bine dorintele copiilor.

Pentru a-i cunoaste si a le oferi darurile, ei au luat parte alaturi de reprezentantii fundatiei la serbarile organizate in scoli si au avut parte la randul lor de surprize frumoase. Copiii i-au intampinat cu colinde, poezii si scenete de iarna, iar la primirea cadourilor i-au rasplatit cu zambete, emotie si o bucurie calda si sincera.

Bradutul cu dorinte – o initiativa a copiilor

Pentru 130 de copii din familii care se confrunta cu lipsuri acute, Craciunul de anul acesta nu mai inseamna frig si resemnare deoarece copii voluntari de la cluburile de initiativa comunitara din comunitatile lor l-au ajutat pe Mos Craciun sa fie darnic. Ei au impodobit bradutii de Craciun din cluburi cu dorintele copiilor mai putin norocosi din satele lor.

Pentru a transforma dorintele in realitate, ei au organizat in luna decembrie diferite evenimente caritabile: spectacole de colinde unde cei aflati in public puteau face donatii, piese de teatru, tombole, expozitii cu vanzare de produse realizate de ei insisi. Din banii stransi au reusit sa aduca cate un dar de la Mos Craciun pentru fiecare copil, iar fundatia World Vision Romania a completat cadourile cu ghiozdane si jucarii.

Festivalul de colinde ,,Bucuria Craciunului in ochii copiilor”

Cea de a doua editie a festivalului ,,Bucuria Craciunului in ochii copiilor”, organizat de Scoala Gimnaziala Breasta a adus pe scena peste 130 de copii din noua comunitati unde desfasuram activitati.

Grupurile de copii – actori sau dansatori – au transmis emotie si bucurie prin spectacole de colinde, scenete cu tematica crestina, dansuri moderne si populare. Parintii plini de emotiie s-au bucurat sa-si vada copiii in straie de sarbatoare, vestind din inima despre Nasterea Domnului, iar profesorii au fost cu adevarati mandri de elevii lor.

,,Festivalul a fost un adevarat cantec de bucurie prin care copiii au ajuns la inimile noastre, aratandu-ne cat de talentati si profunzi sunt. Astfel, am incheiat o serie lunga de evenimente dedicate copiilor din proiectele noastre, in prag de sarbatoare. A fost o luna plina de spectacole de colinde, expozitii, serbari la care Mos Craciun a ajuns incarcat cu cadouri. Toate acestea le-am reusit cu sprijinul partenerilor, carora le multumim pentru sustinere si implicare.” a declarat Georgeta Ungureanu, coordonator proiect Educatie.

Copiii de la clubul de initiativa comunitara Micii Salvatori al Scoalii Gimnaziale din Breasta au organizat o expozitie cu vanzare de iconite, felicitari de Craciun, decoratiuni de iarna iar invitatii s-au grabit sa ia pentru acasa obiectele realizate de copii.

Serbarile de Craciun din comunitatile partenere unde ne desfasuram activitatea sunt initiative desfasurate de World Vision Romania prin birourile sale zonale pentru a oferi copiilor sanse de dezvoltare si educare. Ele fac parte din proiecte complexe centrate pe bunastarea copilului in care sunt inclusi copiii alaturi de familiile si comunitatile din care fac parte.

CONTACT: Ana Maria Motateanu – Specialist comunicare si relatii publice
World Vision Romania – Biroul Zonal Dolj
Tel: 0761 431 800; e-mail: anamaria_motateanu@wvi.org

Despre World Vision Romania

World Vision este o organizatie crestina, care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, de dezvoltare comunitara si advocacy punand in centrul activitatii bunastarea copilului. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile rurale, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirati de valori crestine, reprezentantii acestui ONG lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 25 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete.

World Vision Romania crede in sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras. De aceea deruleaza in comunitatile rurale unde este prezenta programe de lunga durata pentru educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala. Copiilor li se faciliteazã astfel accesul la educatie formala si informala si la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea comunitatii în care traiesc.